Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- De Zonnebloem Muiden-Muiderberg zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking en brengt mensen in contact met elkaar om eenzaamheid tegen te gaan. Het bestuur is op zoek naar een voorzitter. Wie pakt deze uitdaging op? Het kost je een paar uurtjes per week.
- Bea (76), een rustige vrouw uit Bussum, zoekt een vrijwilliger die haar wil begeleiden in haar rolstoel bij uitstapjes in de nabije natuur. Voel jij je ook verbonden met de natuur en gun jij Bea regelmatig een tochtje buiten om samen te genieten. Liefst af en toe op maandagmiddag.
- Energiecoaches voor Wattnu in Muiderberg. Je gaat met bewoners in Muiderberg in gesprek om uitgaande van de wensen en kenmerken van de woning een volgende stap te zetten bij de verduurzaming van de woning. Je krijgt hiervoor een opleiding van vijf dagdelen. Specifieke technische kennis is niet vereist. Je gaat graag met mensen om. Voor heel Gooise Meren zoekt Wattnu ook coaches die zich meer richten op technische, bouwkundige of financiële aspecten ten behoeve van onze coöperatie of mensen die zich in één bepaald onderwerp willen verdiepen en dan als ‘kenniscentrum‘ willen fungeren.
- Filmhuis Bussum zoekt een nieuwe coördinator P&O en MT-lid (vrijwilliger, circa 8 uur per week). De coördinator geeft leiding aan het team vrijwilligers van de groep Personeel & Organisatie (P&O) én maakt deel uit van het Management Team.

Meer informatie kijk op www.vcgooisemeren.nl, stuur een mail naar info@vcgooisemeren.nl of bel naar 035-6938525.


Abuisje

GOOISE MEREN Vorige week meldden we in de krant dat de voorzitter van de Stichting Berrona na een kort ziekbed is overleden. Daarin hebben wij zijn naam niet goed weergegeven.

Rob van Willigen overleed op 74-jarige leeftijd; hij was ongeneeslijk ziek. "Als nestor van de groep rond ons prachtige schip bleef hij vrijwilligers en bestuur stimuleren om dóór te gaan. De boot moest afgebouwd worden en wel op de best mogelijke manier, met als doel om te kunnen varen met mensen die een uitje goed kunnen gebruiken", aldus een woordvoerder van de Stichting.