Julian Sanders.
Julian Sanders. Foto: PR

Julian Sanders uit Muiderberg bouwt mee aan waterstofboot

MUIDERBERG Julian Sanders uit Muiderberg van het TU Delft Solar Boat Team bouwt aan een waterstofboot in het Hydro Motion-project. Het ontwerp van de boot, waarmee het team volgend jaar deelneemt aan de race in Monaco, wordt op 21 januari 2021 online bekendgemaakt in een designpresentatie.

De boot wordt dit jaar ontwikkeld door 21 ambitieuze studenten; Julian Sanders is één van hen. Ze willen hiermee de maritieme sector, momenteel een grootverbruiker van fossiele brandstoffen, inspireren sneller te bewegen naar een groene toekomst.
Sanders is na het behalen van zijn diploma aan middelbare school het Willem de Zwijger College in Bussum begonnen aan de studies technische natuurkunde en technische wiskunde aan de TU Delft, die hij cum laude heeft behaald. Dit jaar heeft hij zijn studie aan de kant gezet om als Chief Electronics mee te werken aan het Hydro Motion-project van het TU Delft Solar Boat Team. Het team zet dit jaar een grote stap met hun plan om een boot te ontwerpen, te bouwen en te racen die vaart op waterstof. De brandstofcel, die in de boot aanwezig is om waterstof om te zetten naar elektriciteit, produceert bijna geen broeikasgassen maar puur water. De teamleden werken toe naar het hoogtepunt van het jaar: de Solar & Energy Boat Challenge op juli 2021 in Monaco. Hier racet het team in een spectaculaire wedstrijd op open zee tegen andere boten die ook op groene energie varen.
Het thuiswerken in verband met het coronavirus vormt een extra uitdaging voor het team. De teamleden laten zich daar niet door afschrikken. Teammanager Simone Vis: "Dit jaar biedt extra uitdagingen, maar we zijn creatief, flexibel, ambitieus en laten ons niet zomaar stoppen. Deze extra uitdaging geeft ons de energie om het uiterste uit onszelf en het team te halen.”

Lees meer op onze website