Pop-up Pampus

MUIDEN De mensen van Forteiland Pampus openen vandaag de pop-upwinkel Proef Pampus aan de Herengracht 67.

"Onze koks gaan koken op het eiland en aan wal verkopen", vertelt een woordvoerder. "Maar ook andere spullen die (deels) op het eiland zijn gemaakt. Pampus komt deze winter dus naar de wal toe."


Schietincident op Pr. Beatrixhof

NAARDEN Op het Prinses Beatrixhof heeft maandagavond rond half tien een schietincident plaatsgevonden. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

De politie zette de wijk af en stelde een onderzoek in. De volgende morgen liet de politie weten dat het onderzoek niets heeft opgeleverd. "We onderzoeken verder", aldus een woordvoerder.


HK Bussum wil paardenstallen ook behouden

BUSSUM Niet alleen Erfgoedvereniging Heemschut heeft een verzoek ingediend om de paardenstallen op het terrein van de Hocras aan te wijzen als gemeentelijk monument, ook de Historische Kring Bussum (HKB) heeft eerder hiertoe opgeroepen.

Begin juli afgelopen zomer stuurde het bestuur van de HKB een brief naar het college van burgemeester en wethouders van gemeente Gooise Meren, met daarin het verzoek tot het aanwijzen van de paardenstallen als gemeentelijk monument. In afwachting daarvan is gevraagd deze opstallen voorbescherming toe te kennen. Secretaris Nol Verhagen schreef in de brief aan het college: ‘Wij zijn van oordeel dat bescherming van de stallen vanuit cultuurhistorisch oogpunt van belang is en dat daar bij de herbestemming van het Hocras-terrein rekening mee moet worden gehouden'. Naar aanleiding van deze brief zegt Verhagen dat er een ambtelijk bezoek aan de stallen is gebracht.