Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Omleiding verkeer vanaf Maxis Muiden

MUIDEN De weg bij de toegang naar het Maxisterrein wordt vernieuwd. Tot 9 november kan alleen inrijdend verkeer via de hoofdtoegang aan de Maxisweg langs het werk.

Bezoekers die terug willen richting Muiden of Weesp kunnen niet over de Maxisweg terug langs de Muidertrekvaart. Al het uitrijdend verkeer vanaf het Maxisterrein wordt tijdelijk over de nieuwe Overdiemerweg naar de Fortdiemerdamweg (S114) geleid, waarna bezoekers linksaf kunnen naar de A1 en dan terug richting Muiden en Weesp. Fietsers kunnen wel in beide richtingen langs de werkzaamheden. Het doel van de werkzaamheden is om de Maxis weer net als vroeger van twee kanten bereikbaar te maken. De 'Nuonweg' (Overdiemerweg) gaat weer open.
Vanaf maandag 9 november wordt al het verkeer weer via de hoofdingang en uitgang richting Muiden/A1 geleid. Het is nog niet mogelijk vanaf de Fortdiemerdamweg via de nieuwe weg naar het Maxisterrein te rijden. Dit geldt ook voor fietsers: die rijden nog via de Diemerzeedijk achter Vattenfall naar de Pampusweg.

Half december alles klaar

De gemeente Amsterdam is in juni 2020 - in samenwerking met de gemeenten Diemen en Gooise Meren - gestart met het aanpassen van de Overdiemerweg en de Pampusweg. Ook de kruising Overdiemerweg - Fortdiemerdamweg wordt aangepast. Er komen afslagstroken, verkeerslichten en een vrijliggend tweerichtingsfietspad langs de weg.

Tot half december wordt aan de Pampusweg rond het Maxisterrein gewerkt en wordt een fietsstraat aangelegd. Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, blijft de Maxis voor al het verkeer alleen toegankelijk via de bestaande hoofdtoegang, via de route A1/Muiden. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden half december klaar. De nieuwe Overdiemerweg gaat dan open voor al het verkeer in beide richtingen.