Villa Zeezicht blijft mogelijk voor maanden gesloten.
Villa Zeezicht blijft mogelijk voor maanden gesloten. Foto: Jasmijn Verhulst

Gemeente sluit pand Villa Zeezicht

MUIDERBERG Villa Zeezicht in Muiderberg, het pand dat de Stichting Kinderopvang Bussum, Naarden, Muiden, Muiderberg (SKBNM) huurt van de gemeente Gooise Meren, is door de gemeente gesloten. Er is een bouwfout in de dakconstructie ontdekt.

De instabiele situatie kwam vorige week - bij toeval - tijdens onderhoudswerkzaamheden aan het licht. De houtconstructie onder de sierplanken en de dakbedekking was nat en verrot. Dit is ontstaan door condenswerking van binnenuit. Het pand blijft gesloten zolang er herstelwerkzaamheden zijn. De gemeente zoekt nog altijd uit hoe de fout gemaakt kon worden. In het slechtste scenario duurt het zes tot acht maanden voordat de kinderen en medewerkers weer terug kunnen keren naar Villa Zeezicht.

Sinds maandag is het gelukt om alle ruim honderd kinderen weer op te vangen. Suzanne Heuts van SKBNM: "De kinderen van het kinderdagverblijf zijn welkom op onze locatie De Woelwaters in Naarden-Vesting en de kinderen van de peuterspeelzaal en de bso hebben een eigen ruimte gekregen in De Vinkenbaanschool in Muiderberg." Ondertussen wordt verder gezocht naar een geschikte locatie waar alle kdv-, peuterspeelzaal-, en bso-kinderen weer onder één dak kunnen zitten voor de langere termijn, totdat Villa Zeezicht weer in gebruik kan worden genomen. "Voor nu zijn we vooral blij dat we erin geslaagd zijn om de ouders van dienst te kunnen zijn."