Afbeelding
Foto: PR

Geen blokkade voor woningbouw

MUIDEN Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken kan alvast voor eigen risico starten met de bouw van 41 sociale huurappartementen op de plek van het voormalige gemeentehuis van Muiden aan Het Anker. De Raad van State legde vandaag een verzoek van omwonenden om de bouw te blokkeren naast zich neer.

Vooralsnog vindt de Raad geen goede reden om het bouwplan te schorsen totdat over ongeveer een half jaar een eindoordeel wordt gegeven.
De omwonenden klaagden over verlies aan uitzicht en zonlicht. Met een kleine aanpassing van het bouwplan zou de woningcorporatie aan dat bezwaar tegemoet kunnen komen. Maar die gaat daar niet in mee, omdat het plan dan financieel niet meer goed haalbaar zou worden. De omwonenden ondersteunden hun verzoek om schorsing met een onderzoek naar verlies aan zonlicht. Dat verlies zou op bepaalde momenten in het jaar aanzienlijk zijn. De gemeente liet zo’n onderzoek achterwege, maar dat ziet de Raad van State niet als een probleem. Het verlies aan zonlicht vindt de gemeente Gooise Meren uiteindelijk aanvaardbaar en de Raad van State ook. Het bouwplan was al aangepast om ervoor te zorgen dat het zonlichtverlies niet te groot zou zijn. Verder worden er ook voorzieningen getroffen aan het wooncomplex om inkijk bij omwonenden te voorkomen. De gemeente is volgens de Raad voldoende aan de bezwaren van de omwonenden tegemoet gekomen.