Laatste loodjes voor Zeesluis

Vervolg van voorpagina

Het Waterschap AGV heeft een traject van drie jaar uitgestippeld voor het opknappen van de Groote Zeesluis in Muiden, waarvan nu het laatste jaar aanbreekt. In het eerste jaar zijn de elektrische installaties in orde gemaakt en afgelopen jaar was de fysieke kant van de sluis aan de beurt boven- en onderwater, zoals het metselwerk, de sluisdeuren en het verfwerk. Na dit vaarseizoen breekt de laatste periode aan; deze winter wordt het hydraulisch systeem, oftewel het draaimechanisme in de sluis, aangepakt.

En dat is hoognodig, want de sluisbrug vertoonde de afgelopen zomermaanden regelmatig storingen. En omdat het draaimechanisme niet goed werkt, maakt de sluis elke keer bij het omhoog komen en sluiten voor het draaien een zware dreun. De Buisonjé: “Dat is een van de dingen die we gaan proberen op te lossen. Als het hydraulische systeem oud wordt, ga je dat horen. Dat moet worden aangepakt en het is de bedoeling dat het geluid dan minder gaat worden.”
Het hart van Muiden, zoals De Buisonjé de Groote Zeesluis betitelt, heeft naar verwachting volgend jaar alle werkzaamheden ondergaan.


Echtpaar in Muiderberg opgelicht

MUIDERBERG Een echtpaar uit Muiderberg zegt voor een bedrag van 900 euro te zijn opgelicht. De twee hadden last van een verstopt toilet en lieten een firma komen.

"Op de iPad zochten we een bedrijf. Dat hebben we gebeld en nog dezelfde dag kon er iemand langskomen." Toen de ontstoppingsmonteur arriveerde viel op dat op de auto waarin hij reed geen bedrijfsnaam stond. Daar had de man, die zei in Weesp te wonen, een aannemelijke verklaring voor. "Hij heeft het toilet eruit gehaald en stak een ding in de afvoerleiding. Hij is ruim een uur binnengeweest, waarvoor we een rekening van 900 euro hebben gekregen. Die hebben we betaald, maar achteraf zijn we op een verschrikkelijke manier opgelicht. We zijn er - zonder dat we er erg in hadden - ingestonken. We hebben er slecht van geslapen", aldus de man des huizes, die anderen wil waarschuwen voor deze illegale praktijken. Donderdag gaat het stel aangifte doen bij de politie. De verstopping is dankzij de inzet van de gemeente Gooise Meren verholpen.