De Weesperweg is bij hevige regenval al twee keer onder water gelopen.
De Weesperweg is bij hevige regenval al twee keer onder water gelopen. Foto's: Inter Visual Studio/ Judith van Dijkhuizen

Muiden loopt onder door waterhoos

MUIDEN De Weesperweg in Muiden stond maandagavond onder water. Het was het gevolg van een vijftien minuten durende waterhoos die over het kleine vestingstadje trok. Ook afgelopen vrijdag was het daar al raak.

Het was voor de brandweerlieden, die tot hun knieën in het water stonden, wel een grote uitdaging om de straat leeg te pompen. De weg was daardoor enige tijd afgesloten. Uiteindelijk kregen ze de straat weer droog en begaanbaar. Overigens schoot de brandweer de afgelopen week vaker te hulp bij wateroverlast, maar op de meeste plekken waren de problemen snel verholpen.

Actie

De gemeente Gooise Meren onderkent het probleem en komt vandaag in actie om ervoor te zorgen dat het regenwater bij heftige buien zo veel mogelijk naar de omliggende sloten wordt geleid. "Dit kan door het aanbrengen van een klein dijkje bij de inspectieput op het laagste punt bij de Weesperweg", laat een woordvoerder weten.
Tevens meldt de woordvoerder dat op verschillende plekken in de gemeente de riolering vervangen moet worden. "Dan wordt regenwater gescheiden van de riolering." Hieraan wordt nu al planmatig gewerkt (verschillende delen van Muiden zoals Noordwest zijn al vervangen). "Dat alles zal in de toekomst bijdragen aan het verminderen, dan wel voorkomen, van wateroverlast. Bij De Krijgsman is al zo’n gescheiden systeem aangelegd."