Afbeelding
Foto: PR

Pand dicht na vondst wietkwekerij

MUIDEN Burgemeester Han ter Heegde heeft een woning aan de Amsterdamsestraatweg voor twaalf weken gesloten. De woning mag van 23 juni tot 8 september 2020 op geen enkele manier worden gebruikt. Overtreding van de maatregel is strafbaar.

De hennepkwekerij werd eind mei bij het blussen van een brand in de woning ontdekt. In het pand hebben naar schatting enkele honderden planten gestaan. Het exacte aantal is - door de schade die door de woningbrand en het blussen is ontstaan - echter niet vast te stellen. Ongeveer 250 hennepplanten 'overleefden' de brand.
Verschillende factoren wijzen erop dat er sprake was van beroeps- of bedrijfsmatige hennepkweek, meldt de gemeente Gooise Meren. "De situatie was zeer gevaarlijk." Met de sluiting wil Ter Heegde een duidelijk en sterk signaal afgeven. De kweek, opslag van en handel in drugs wordt in de gemeente Gooise Meren niet getolereerd. De termijn van drie maanden zorgt ervoor dat de situatie in en om het pand en de rust in de omgeving wordt hersteld. Het besluit staat los van eventuele betrokkenheid van de eigenaar van de woning.
De gemeente waarschuwt inwoners voor de gevaren van hennepteelt. Door het illegaal aftappen van stroom is er brand- en ontploffingsgevaar. En het gebruik van bestrijdingsmiddelen in automatische sproei-installaties, bijvoorbeeld door legionella, is ook niet goed voor de gezondheid.