Online-webinar over park Westbatterij

MUIDEN Het projectteam De Krijgsman, bestaande uit KNSF Vastgoed en landschapsontwerper La4Sale, presenteert dinsdag 30 juni om 20.00 uur het aangepaste inrichtingsplan voor het Westbatterijpark. Dit gebeurt via een onlinewebinar. Iedereen kan deelnemen, maar vooraf wel aanmelden via de website van de gemeente.

In 2019 startte een participatietraject over het voorlopig ontwerp. Bewoners, omwonenden, KNZRV, Stadsraad Muiden en andere belangstellenden droegen ideeën aan. Ook is met de jeugd gesproken en kwamen kinderen van de PC Hooftschool met creatieve ideeën. Bijzondere toevoegingen zijn: een omheind voetbal- en speelveldje voor de jeugd en een mogelijkheid voor een skatebaan. Ook is er veel aandacht voor veiligheid. Het aan te leggen park is ongeveer twee voetbalvelden groot en grenst aan de Westbatterij, het oude torenfort uit 1850.


Presentatie van Midden Zuidwest

MUIDEN In de brandweerkazerne aan de Weesperweg vindt donderdag 2 juli van 19.30 uur tot 21.30 uur een bijeenkomst plaats over de ontwikkelingen in Muiden Zuidwest in het algemeen en het bestemmingsplan in het bijzonder. Aanmelden voor deze fysieke bijeenkomst is in verband met de coronamaatregelen verplicht en kan via de website van de gemeente Gooise Meren.

Voor de nieuwe locatie van de brandweer naast parkeerplaats P1 en het gebied van de huidige brandweerkazerne en makelaar aan de Weesperweg is een ontwerpbestemmingsplan gemaakt. De parkeerplaats P1 wordt anders ingericht en de brandweerkazerne verhuist naar de Maxisweg naast P1. De Maxisweg verdwijnt op die plek in zijn geheel. Op de plek van de huidige kazerne komt een nieuw kantoor voor makelaar Streefkerk en wordt het openbare gebied eromheen anders ingericht. Het ontwerp hiervoor ligt binnenkort zes weken ter inzage en inwoners kunnen een zienswijze indienen. Op 2 juli wordt de samenhang tussen de afzonderlijke projecten belicht. De ontwikkeling in Muiden Zuidwest maakt deel uit van 'Verder met de Vesting Muiden'. De kaders zijn eind vorig jaar al vastgesteld; het ontwerpbestemmingsplan is daar een uitwerking van.