Natuurbrand

MUIDEN Langs het Breedlandpad tussen Diemen en Muiden is maandagmiddag rond vier uur een natuurbrand uitgebroken. De rook was vanaf de snelweg A1 goed te zien.

Brandweer Muiden kwam ter plekke om het vuur te blussen. Door de harde wind werd dat toch een lastigere klus dan gedacht.


Bussumer twee keer opgepakt
in één nacht

BUSSUM De politie heeft afgelopen weekend in Hilversum een Bussumer (19) opgepakt voor ordeverstoring. De man werd tot tweemaal toe opgemerkt in de ruimte waar de camerabeelden binnenkomen in het centrum van Hilversum.

Op de Groest gooide de man meerdere fietsen en een reclamebord op de grond. Met een bekeuring voor baldadigheid op zak mocht de Bussumer weer gaan, maar vervolgens gebeurde hetzelfde op de Schapenkamp en het Oosterspoorplein. Toen hij voor de tweede keer agenten zag, koos de man het hazenpad en ging het spoor op. Met hulp van spoorwegbeheerder ProRail kon hij worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het verkeer en het spoorlopen.


Politie zoekt brokkenpiloot
en bijrijder

NAARDEN De politie is op zoek naar twee mannen die woensdag 6 mei omstreeks 12.15 uur betrokken waren bij een ongeval op de Koning Wilhelminalaan.

Een zwarte Mercedes-oldtimer rijdt na een uitwijkmanoeuvre frontaal tegen een tegemoetkomende auto, die bestuurd wordt door een 48-jarige automobilist uit Almere. De betrokkenen stappen uit en er volgt een gesprek, maar als de Almeerder zijn auto wegzet, gaan de twee mannen er vandoor. Iets gezien? Bel de politie.