'Multifunctionele' sporthal Muiden

MUIDEN De politiek in Gooise Meren bespreekt woensdagavond (digitaal) de mogelijkheid voor een sporthal op de Bredius in Muiden met drie sportzalen. Het bedrag waar de gemeenteraad groen licht voor moet geven: 6.495.000 euro.

Het is woensdag de eerste keer dat de politiek sinds de coronacrisis gaat vergaderen. Er wordt tijdens deze Politieke Avond nog geen besluit genomen. Dat gebeurt pas tijdens de gemeenteraad. Wel zullen de lokale politici hun zegje doen, onder meer dus over de dure sporthal. Die is nodig doordat er flink wat woningen bij komen in Muiden en de gymzalen van de PC Hooft en Het Anker afgebroken worden.
Eerder - in 2016 - zou de sportzaal (met twee sportzalen) namelijk iets meer dan 3 miljoen euro kosten. Nu ligt er een voorstel voor een 'multifunctionele' sporthal met drie zalen en horeca. Het is niet zo dat die extra zaal 3,5 miljoen euro kost, maar door gewijzigde marktomstandigheden zijn de prijzen met 10 procent per jaar gestegen. Wel is het met een extra zaal ook mogelijk om zaalhockey en -voetbal te spelen. Er zijn dus meer verhuurmogelijkheden en (ook door de aanwezigheid van horeca) zo meer inkomsten, is de uitleg. "Met de uitbreiding van de sporthal van twee naar drie zalen ontstaat een toekomstbestendige sporthal die voorziet in de binnensportbehoefte en mogelijkheden voor andere evenementen in Muiden, Muiderberg, Naarden en Bussum", verwoordt wethouder Jorrit Eijbersen in het voorstel.