Hein van der Gun en Hans van der Steen  overhandigen de Stadskompas 1.0 aan burgemeester Han ter Heegde.
Hein van der Gun en Hans van der Steen overhandigen de Stadskompas 1.0 aan burgemeester Han ter Heegde. Foto: © Bob Awick

Stadskompas 1.0 zit vol met ambities

MUIDEN Hein van der Gun en Hans van der Steen hebben donderdag bij de Groote Zeesluis namens de Stadsraad Muiden het document Stadskompas 1.0 overhandigd aan burgemeester Han ter Heegde. Door de coronamaatregelen gebeurde dit in de buitenlucht en niet - zoals gepland - tijdens de raadsvergadering.

Het Stadskompas 1.0 is in twee jaar tijd tot stand gekomen met behulp van burgerparticipatieavonden waarin de inwoners van Muiden hun mening hebben kunnen geven over talloze onderwerpen. "Het is meer een referentiekader aan de politiek en de ambtenaren, zodat zij bij het plannen maken kunnen kijken naar wat er leeft onder de inwoners en zodat er straks ook goede keuzes gemaakt kunnen worden voor het schrijven van de omgevingsvisiedocumenten", aldus Hans van der Steen.
Zaken die nu erg spelen in Muiden zijn de wildgroei aan vergunningen voor de Groote Zeesluis. "Dat wordt beetje bij beetje uitgebreid en daarmee wordt een salamitactiek toegepast waardoor het grotere geheel uit het oog verloren wordt." Daarnaast vraagt de natuurboulevard om maatregelen. "Die wordt overladen met racefietsen, elektrische fietsen, wandelaars, scooters, ouders met kinderen en schapen. Als dit niet gereguleerd wordt dan ontstaan er ongelukken." Verder zijn er zorgen over het mobiliteitsplan en over de winkelstand die hard achteruit holt. "En ook de haven heeft een impuls nodig."