Stiller asfalt is een van de oplossingen.
Stiller asfalt is een van de oplossingen. Foto: Pixabay

Toch sintintocht in Naarden, maar wel op tv

NAARDEN Stichting Burgerzin Naarden en GooiTV hebben de handen ineengeslagen voor toch een leuke intocht in Naarden.

Vanaf woensdag 18 november gaat GooiTV een promofilmpje op hun kanaal uitzenden, waarmee de intocht van Sinterklaas op zaterdag 21 november om 17.00 uur wordt aangekondigd. Dit onthaal is ook op GooiTV te volgen.


Ruim 32 huizen hebben last van geluid door A1

NAARDEN Volgens de geluidsmaatregelenkaart van Rijkswaterstaat hebben 32 woningen in Naarden die langs de snelweg A1 liggen te veel geluidsoverlast van de snelweg. Dat blijkt uit onderzoek van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat gaat dan ook extra maatregelen nemen om de geluidshinder te verminderen.

Bij metingen van Rijkswaterstaat is gebleken dat het gemiddelde geluidsniveau per jaar boven de 65 decibel uitkomt. Volgens de wet moet daarom bekeken worden hoe dat geluid verminderd kan worden. Bewoners van onder andere de wijk Naarderbos klagen al veel langer over de geluidsoverlast van de snelweg. Ze willen onder meer dat er een geluidswal komt om de overlast tegen te gaan.
Afgelopen lente werd bekend dat die geluidswal er misschien ook gaat komen. Het is niet helemaal duidelijk of dat losstaat van de nieuwe maatregelen. Om de geluidshinder te verminderen moet er onder andere stiller asfalt worden aangelegd. Daarnaast wordt gekeken of gevels van de bewuste woningen beter geïsoleerd kunnen worden. Rijkswaterstaat werkt nu aan een saneringsplan.
De huizen in Naarden horen bij de eerste 88 woningen van de 1.200 die worden aangepakt. Eind dit jaar en begin volgend jaar maakt Rijkswaterstaat bekend waar deze woningen precies staan. Het is niet uitgesloten dat daar weer woningen in ‘t Gooi bij zitten.