Echtpaar in Muiderberg opgelicht

MUIDERBERG Een echtpaar uit Muiderberg zegt voor een bedrag van 900 euro te zijn opgelicht. De twee hadden last van een verstopt toilet en lieten een firma komen.

"Op de iPad zochten we een bedrijf. Dat hebben we gebeld en nog dezelfde dag kon er iemand langskomen." Toen de ontstoppingsmonteur arriveerde, viel het wel op dat op de auto waarin hij reed geen bedrijfsnaam stond. Daar had de man, die zei in Weesp te wonen, een aannemelijke verklaring voor. "Hij heeft het toilet eruit gehaald en stak een ding in de afvoerleiding. Hij is ruim een uur binnengeweest, waarvoor we een rekening van 900 euro hebben gekregen. Die hebben we betaald, maar achteraf zijn we op een verschrikkelijke manier opgelicht. We zijn er - zonder dat we er erg in hadden - ingestonken. We hebben er slecht van geslapen", aldus de man des huizes, die anderen wil waarschuwen voor deze illegale praktijken. Donderdag gaat het stel aangifte doen bij de politie. De verstopping is dankzij de inzet van de gemeente Gooise Meren verholpen.


Toch niet fysiek vergaderen in Gooise Meren

GOOISE MEREN De gemeenteraad komt voor het meningsvormende deel voorlopig niet fysiek bijeen. Daartoe was overigens vorige maand wel besloten, maar nu lijkt dat toch te voorbarig.

"Naar aanleiding van een vergadering (presidium) met alle fractievoorzitters is toch besloten om als uitgangspunt te hanteren dat we digitaal vergaderen", legt raadsadviseur Rick Nederend uit. "Een uitzondering is mogelijk, als er sprake is van een ‘zwaar’ onderwerp. Dan is het belangrijk om elkaar tijdens het debat in levende lijve te zien. Dit gebeurt dan in onderling overleg." Alle politieke vergaderingen in Gooise Meren blijven dus digitaal. Ook het besluitvormende deel en de politieke avonden.