RvS: Situatie wordt beter

Vervolg van voorpagina

De invulling van het binnenterrein met een klein parkje, vinden de gemeente en de RvS niet realistisch. Bovendien had de gemeente te beslissen op het verzoek van de grondeigenaar om daar woningen te mogen bouwen. De RvS oordeelt met de gemeente dat de situatie voor de omwonenden ook beter wordt, omdat een bedrijf met alle overlast die daarbij hoort, nu is uitgesloten door de villabouw.

Afstand

De woningen passen wel in de omgeving, oordeelt de RvS. Het gaat namelijk om zeer grote percelen, waarvan maar een deel mag worden bebouwd. De bouwhoogte wijkt ook nauwelijks af van de bouwhoogte in de omgeving. De afstand tot omliggende woningen ligt tussen zeven en dertig meter. Voor een woning aan de Jacobus Verhoeflaan is de afstand slechts 2,5 meter. Toch vindt de RvS dat aanvaardbaar.


Opschoondag is 'nuttig voor leefbaarheid'

NAARDEN Het Buurtplarform KTV doet zaterdag 19 september mee aan de Opschoondag. Iedereen is welkom. Verzamelen om 9.45 uur in wijkcentrum SCAN (tijdelijk in de seniorenwoningen), aanvang 10.00 uur.

"De Opschoondag is heel nuttig voor de leefbaarheid in de buurt, maar ook nog eens een gezellige gezamenlijke activiteit", zegt Said Almakroudi, voorzitter Buurtplatform KTV. "Daarnaast wil onze werkgroep Groen dit moment gebruiken om bij een aantal boomspiegels nabij de winkels het onkruid te verwijderen, zodat deze later - als proef - kunnen worden ingezaaid." De activiteit duurt tot circa 12.00 uur. Zakken, knijpers en handschoenen worden uitgedeeld. Opgeven via secretariaat@buurtplatformnaarden.nl.


Rabobank Eslaan gaat weer open

BUSSUM Het Rabobank-filiaal aan de Eslaan gaat per 14 september mede op verzoek van klanten weer gedeeltelijk open. De dagen en tijden zijn nog niet bekend. Ondernemers en particulieren moesten voor hun bankzaken sinds de corona-uitbraak in maart jl. uitwijken naar filialen in Huizen, Hilversum of Maarssen.