'Varen in de Laser-klasse is fysiek wel zwaarder'

Vervolg van voorpagina

"Dat ging zonder grote problemen; eigenlijk vrij makkelijk. In de Optimist-klasse zeil je nationaal en internationaal wedstrijden met heel veel boten. Al die jaren in de Optimist-klasse is een goede leerschool geweest. Varen in de Laser-klasse is fysiek wel zwaarder, vooral als er veel wind staat. Je moet 100 procent fit zijn. Ik ben pas 14 jaar en om sterker te worden doe ik aan krachttraining."

Trainingskamp

Een goede voorbereiding is het halve werk. Omdat het in de winter in Nederland te koud is om te zeilen, kon de tiener, financieel ondersteund door Parkeerfondsenaanbieder Dekfordt en sportaccountant.nl, op trainingskamp in Vilamoura. "Het was voor mij een voordeel dat ik al bekend was met de wind, stroming en de golven op zee", laat de jonge Naarder weten.

Uitdaging

De volgende uitdaging voor Schraffordt, te volgen op Instagram (schraffordt_ sailing), dient zich volgende maand aan. In het eerste en laatste weekend van september staat in Medemblik het Nederlands kampioenschap op het programma.


Werk aan riool en bestrating Energiestraat

NAARDEN Het gemengde rioolstelsel van de Energiestraat tussen de Rubberstraat en de Bronsstraat wordt vervangen door een gescheiden rioolstelsel. De werkzaamheden starten dinsdag en duren tot november.

Het afvalwater en het regenwater gaan dan door gescheiden leidingen. Er komt nieuwe bestrating en waar nodig vindt reparatie plaats aan de parkeervakken. Tijdens de uitvoering blijven de bedrijven bereikbaar. Om voldoende werkruimte te hebben, gaat een gedeelte naast de rijbaan ook open.

De openbare verlichting is eerder vervangen voor ledverlichting. In januari 2020 zijn de ergste verzakkingen in de weg hersteld en in maart 2020 heeft een bodemonderzoek plaatsgevonden. Er worden geen parkeervakken bijgemaakt of verwijderd.