Vuilnisvaart maakt gracht schoon

NAARDEN Vanuit het enthousiasme van inwoners om zelf het zwerfvuil te gaan verzamelen is inmiddels een tweede initiatief ontstaan: de vuilnisvaart. Aanstaande zaterdag gaat de boot de Opwaarts van de Vestingvaart de grachten op om afval te verzamelen.

De vuilnisvaart start aanstaande zaterdag om 9.30 uur in de Nieuwe Haven bij de Turfloods. Het deel tussen de Zeepoort en de zwaaikom bij het industrieterrein wordt in anderhalf uur zwerfvuilvrij gemaakt. De organisatie hoopt dat er meer bootjes zich aansluiten en dat er ook wat jeugd aan mee zal doen.
Inwoners ervaren al maanden overlast, met name van jongeren, van het zwerfafval en de luidruchtige partybootjes die richting het Vestingeiland gaan om feestjes te houden. De handhaving is inmiddels opgeschaald, maar er worden volgens het Bewonersplatform Naarden-Vesting minder meldingen gedaan. Zij roept op om overlast te blijven melden, want de politie heeft een exact tijdstip en locatie nodig om te kunnen handelen.


3 jaar cel geëist voor gewelddadige woningoverval

NAARDEN Tegen een 31-jarige Chileen is vrijdagmiddag bij de rechtbank 36 maanden celstraf geëist voor medeplegen van een gewelddadige woningoverval aan de Dr. Anthon van de Horstlaan.

De Chileen zou samen met een 17-jarige medeverdachte de woning op 14 februari via een openstaand dakraam zijn binnengekomen. Een van de bewoners was op dat moment thuis en werd verrast in zijn slaap. De man werd gekneveld, geslagen en opgesloten in de douche. Terwijl de twee mannen binnen ware, was de politie al onderweg, gewaarschuwd door een oplettende buurtbewoner. De Chileen ontkende vrijdagmiddag dat hij geweld tegenover het slachtoffer had gebruikt. Dit zou de mededader hebben gedaan. Zijn advocaat vroeg de rechtbank hem van het geweld vrij te spreken. Het slachtoffer heeft verklaard dat hij door beide verdachten is gekneveld en geslagen. De minderjarige medeverdachte is afgelopen dinsdag door de kinderrechter veroordeeld tot 9 maanden jeugddetentie, onder meer voor deze woningoverval.