Afbeelding
Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Toch ijsje eten op strand bij Naarderbos

NAARDEN Het bedrijf van ondernemer Michael van de Kuit heeft de standplaatsvergunning gekregen waar bij de gemeente om is gevraagd. De gemeente Gooise Meren begrijpt dan ook niets van de onvrede die Van de Kuit hierover heeft geuit.

De vergunning is afgegeven van 4 juli tot en met 16 augusutus van 9.00 tot 19.00 uur. Dat is conform de aanvraag, aldus een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren. Dat wordt ook bevestigd door een woordvoerder van Naarderbos Ontwikkeling BV. "Ik heb de vergunning zo aangevraagd met deze periode en tijden. De heer Van de Kuit dacht dat de gemeente dit zo had bedacht. Wij hebben nu een verruiming aangevraagd van de mogelijke openingstijden en hopen op groen licht, zodat we alsnog op mooie stranddagen toiletten, ijs en drankjes kunnen faciliteren op het strand bij Naarderbos", laat Jan Willem de Langen weten. Inmiddels is de ventwagen bij het strand gesignaleerd. "Morgen slecht weer, maar later deze week komen we weer terug", zei De Langen afgelopen maandag.


Bussumer (25) aangehouden voor uitbuiting

BUSSUM In twee afzonderlijke onderzoeken naar mensenhandel heeft de politie afgelopen week aanhoudingen gedaan. Zo is een 25-jarige Bussumer gearresteerd om de uitbuiting van een destijds 19-jarige vrouw uit Hilversum.

Zij werd gedwongen tot seksuele handelingen met meerdere mannen. Dat gebeurde in 2018. De vrouw uit Hilversum werd benaderd via de loverboymethode en moest vervolgens een periode seks hebben met meerdere mannen.
Het Team Mensenhandel onderzoekt zaken waarin mensen worden uitgebuit of onder dwang bepaalde dingen moeten doen waarvoor ze niet kiezen en waar andere mensen van profiteren.