Plan Jan ter Gouwweg even in ijskast

NAARDEN De bouwplannen voor de Jan ter Gouwweg staan on hold. Daartoe heeft wethouder Jorrit Eijbersen vorige week - tijdens de Politeke Avond die overigens een beetje rommelig verliep - besloten. Hij gaf bij aanvang van de vergadering aan tóch eerst met de bewoners in gesprek te gaan.

"Om het proces netjes te doorlopen", zegt hij. Hij heeft de projectontwikkelaar hierover ingelicht. "En hij is het ermee eens."
Vorige week meldde de wethouder nog dat de omwonenden alleen nog inspraak over het groenplan en de speeltuin hadden. "Dat ligt nu anders. Dit plan verdient een zorgvuldig proces. En daarom gaan we - wat mij betreft - snel met de buurt in gesprek. Hierin neemt de gemeente de regie."

Onthutst

De buurt was onthutst toen de plannen voor verkoop van de grond aan de projectontwikkeling plotseling in een stroomversnelling dreigden te raken. Zij, en ook de politiek, trokken aan de bel. Een spandoek met krachtterm werd door buurtbewoners opgehangen in de hoop dat de gemeente hun noodkreet zou horen. Voorlopig is dat dus zo, want het plan is door de wethouder teruggetrokken en er gaat snel met elkaar over de toekomstplannen gesproken worden. Aan de omgevingsvergunning zal echter niets wijzigen; er wordt sowieso gebouwd.