Brandweer opgeschrikt door inbraak

MUIDEN De kerstdagen voor de brandweerpost in Muiden zijn niet zo goed van start gegaan. Op kerstavond rond middernacht is er in de brandweerkazerne ingebroken.

Dat laat brandweer Muiden weten via sociale media. ‘Gezien de landelijke inbraken op brandweerkazernes waren wij op het ergste voorbereid, maar gelukkig zijn er geen operationele materialen meegenomen en blijven wij gelukkig inzetbaar’, schrijft zij. Het glas in de voordeur is ingeslagen en compleet verbrijzeld.
Wel is er een elektrische fiets van de brandweerpost gestolen. Deze fietsen worden ingezet om vrijwilligers te ondersteunen zodat zij snel bij de brandweerkazerne kunnen komen tijdens een uitruk voor een melding.


AH Veerstraat dicht voor verbouwing

BUSSUM Albert Heijn aan de Veerstraat 20 sluit zaterdag 9 januari om 14.00 uur tijdelijk de deuren. De supermarkt wordt vervolgens omgebouwd tot het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn.

In de vernieuwde supermarkt is nog meer aandacht voor vers, lekker en gezond eten. Bovendien komen er meer zelf scan-kassa’s waardoor het afrekenen sneller gaat. Op dinsdag 19 januari om 11.00 uur gaat de verbouwde winkel weer open.


Hans Mobach: 'Fantastisch resultaat'

BUSSUM De kerstactie van Stichting Dialoog heeft 6.275 euro opgebracht. “Een fantastisch resultaat”, laat woordvoerder Hans Mobach weten.

Hiervan konden 251 voedselpakketten worden gemaakt voor arme Roemeense gezinnen. "Hiervan zijn er - enkele dagen voor de kerstdagen - uiteindelijk 240 uitgereikt, omdat elf mensen om diverse redenen (ziekte, werkzaam in buitenland of uitnodiging niet ontvangen) niet kwamen opdagen Die pakketten schuiven we door naar Pasen. We zijn blij dat we deze gezinnen een fijne verrassing hebben kunnen bezorgen, waardoor hun dagelijkse zorgen om iets op tafel te kunnen zetten tenminste met kerstmis zijn verlicht.”