Afbeelding
Foto: Pixabay

Extra inzet beveiligers en politie met jaarwisseling

BUSSUM Burgemeester Han ter Heegde verwacht rond de jaarwisseling een verhoogd risico op verstoringen van de openbare orde en zet daarom - naast de maximale inzet van boa's - een particulier beveiligingsbedrijf in om toezicht te houden op straat.

Ook de politie heeft haar inzet tijdens de jaarwisseling verder opgeschaald dan gebruikelijk bij een jaarwisseling, schrijft de burgemeester in een raadsinformatiebrief. Het ingehuurde bedrijf levert normaliter de mobiele horecaportiers in Bussum en is gespecialiseerd in straatwerk ten behoeve van de openbare orde en veiligheid, informeert Ter Heegde verder. “De beveiligers kunnen signalerend, communicatief en de-escalerend optreden bij klein overlast, overtredingen, kleine samenscholingen en kleine openbare orde verstoringen. Zo nodig schakelen zij de politie in.” De beveiligers zijn herkenbaar aan hesjes met opdruk van Gooise Meren. Ter Heegde loopt zelf ook met oud en nieuw door de kernen, zo laat een woordvoerder weten.

‘Nergens vuurwerk'


Andere winnaars

GOOISE MEREN De awards voor Naarder van het Jaar en Muider van het Jaar zijn gegaan naar: het C'est La Vie-Huis in Naarden en de crew van de driedelige Sinterklaasserie in Muiderberg.

Wat zijn hun verdiensten?