Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Gooise Meren beweegt faciliteert diverse beweegactiviteiten, sportdagen en fitheidstesten voor jong en oud. Binnen dit uitgebreide scala aan beweegaanbod kunnen wij altijd vrijwilligers gebruiken op incidentele basis of bij vaste activiteiten. Er zijn mogelijkheden voor gastvrouw/-heer, begeleiden, flyeren of lesgeven.

- Wij willen in de toekomst op locaties De Zandzee en De Lunet ontmoetingsplekken creëren. Hier kunnen volwassenen naast het sociale aspect van samen koffiedrinken ook gezamenlijk bewegen. Voor deze activiteiten zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die de rol van gastvrouw of -heer op zich willen nemen. Je kunt hierbij denken aan het maken van koffie, het klaarzetten van stoelen en tafels en het maken van een praatje. Je kunt zelf ook meedoen aan de activiteit. Het is belangrijk dat je graag met mensen omgaat en gastvrij bent. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken naar de kansen en mogelijkheden.

- Begeleider schoolbezoeken Muiderslot. Het Muiderslot biedt leuke educatieprogramma's voor het onderwijs aan. Het kasteel en de tuinen zijn een fijne locatie voor een schoolreisje. Je ontvangt scholen en begeleidt de leerlingen en begeleiders tijdens hun bezoek. Je helpt met de uitvoering van opdrachten. Je werkt volgens rooster en het is flexibel werk.

Voor meer informatie zie www.vcgooisemeren.nl, of stuur een mail naar info@vcgooisemeren.nl of bel na 3 januari 2021 naar: 035-6938525. www.vcgooisemeren.nl.


Voorzitter St. Berrona overleden

GOOISE MEREN Ron van Willigen, voorzitter en mede-oprichter van Stichting Berrona is na een kort ziekbed op 74-jarige leeftijd overleden. Hij was ongeneeslijk ziek.

"Als nestor van de groep rond ons prachtige schip bleef hij vrijwilligers en bestuur stimuleren om dóór te gaan. De boot moest afgebouwd worden en wel op de best mogelijke manier, met als doel om te kunnen varen met mensen die een uitje goed kunnen gebruiken", aldus een woordvoerder van de vrijwilligersclub.