Dirk-Jan Hildebrand (r) en Dirk-Jan Oosterloo bij verzorgingshuis Theodotion in Laren.
Dirk-Jan Hildebrand (r) en Dirk-Jan Oosterloo bij verzorgingshuis Theodotion in Laren. Foto: Dirk-Jan Oosterloo

Ruim 1100 kerststollen voor ouderen

GOOISE MEREN Een spontaan idee om enkele ouderen deze kerst te verrassen met een kerststol liep uit op een grootschalige actie. Naamgenoten Dirk-Jan Hildebrand en Dirk-Jan Oosterloo bezorgden afgelopen weekend ruim 1100 kerststollen bij verzorgingshuizen in de regio.

“Het is een hele geslaagde dag geweest”, vertelt Dirk-Jan Oosterloo voldaan. “Tot op het laatst kregen wij nog donaties binnen en we hebben veel mooie reacties gekregen.” Amper twee weken geleden kreeg Oosterloo het idee om ouderen in verzorgingshuizen in Bussum en Laren een kerstpresentje te geven. “Ik wilde graag iets doen voor ouderen in deze gekke tijd”, vertelt hij. “Ik heb al mijn hele leven een zwak voor ouderen. Zij zijn een beetje een vergeten groep en ik wil ze even opvrolijken.”
Samen met naamgenoot Dirk-Jan Hildebrand ging hij aan de slag om geld in te zamelen. “Een kleinigheidje uit een goed hart voor alle bewoners”, schreef Hildebrand bij de oproep op Facebook.

En dat doel bleek gemakkelijk haalbaar. Op 10 december startten de Bussumers hun inzamelingsactie en binnen een mum van tijd stroomden de donaties binnen, van kleine bedragen tot een enkele grote uitschieter. Onverwacht hadden de heren na een paar dagen al een riant bedrag bij elkaar om niet alleen ouderen uit Bussum en Laren blij te maken, maar ook het gebied te vergroten en meer verzorgingshuizen te benaderen. Ook namen ze contact op met Banketbakkerij Kwakman, die bereid was om vrijwel tegen kostprijs de kerststollen te maken.

Blije gezichten

Dit weekend stond de woonkamer van Oosterloo vol met 1130 ingepakte stollen inclusief wenskaart, genoeg voor alle verzorgingshuizen in Bussum, Naarden, Huizen, Laren en Blaricum. Dat werd met groot enthousiasme ontvangen door de zorgorganisaties. "Daar zat geen neutraal telefoontje tussen”, aldus Oosterloo. "Alleen maar blijheid, dat er eindelijk weer aan de ouderen wordt gedacht.” Met behulp van meerdere bezorgers, waaronder leden van Sloeproeien Naarden, gingen alle kerststollen dit weekend de deur uit. Oosterloo en Hildebrand gingen zelf onder meer langs bij verzorgingshuis Theodotion in Laren en Anthonius Hof in Bussum. "Ouderen zijn zo tevreden als ze iets krijgen”, vertelt Oosterloo. "Daar hebben ze het nog weken over. En wij zitten straks ook met alleen maar blije gezichten met kerst.”

En het blijft wellicht niet bij een eenmalige actie. Als het aam het enthousiasme van beide Dirk-Jans ligt, zetten ze volgend jaar weer zo'n kerstactie op touw. De eerste 100 euro is in ieder geval al binnen.

Afbeelding
Afbeelding