De opbrengst van de Lions-actie.
De opbrengst van de Lions-actie. Foto: Lions Club Gooiland

Lions Club in actie voor voedselbank

NAARDEN De Lions Club Gooiland is in actie gekomen voor de voedselbank. Deze inspanning heeft een prachtige opbrengst opgeleverd.

De inzamelingsactie werd voor het eerst in Naarden-Vesting gehouden, zo meldt een woordvoerder van de Lions Club. In andere wijken van Naarden wordt de inzameling normaliter door scholieren uitgevoerd, maar vanwege het coronavirus ging dat dit jaar niet door. Dat bracht de vrouwen van Lions Club Gooiland op het idee om de actie van hen over te nemen, maar dan op nieuw terrein: de vesting.

De Lions Club verspreidde huis-aan-huis plastic tasjes met bijgesloten een brief waarin beschreven stond welke producten aan de voedselbank geschonken konden worden en wanneer de tasjes weer werden opgehaald.

Vorige week vond de ophaalronde plaats. "En we hebben héél veel tasjes opgehaald", laten de vrouwen van Gooiland weten. "Het was heel duidelijk dat buren elkaar hebben aangespoord. In sommige straten kregen we huis na huis volgeladen tasjes. Er waren veel enthousiaste reacties van mensen die even naar buiten kwamen om ons te bedanken voor deze actie."

De voedselbank was aangenaam verrast met deze enorme hoeveelheid tassen met inhoud. Lions Club Gooiland: "De vesting wordt bedankt! Het is een mooie gedachte dat we samen de klanten van de voedselbank hiermee hebben kunnen helpen."