Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Gilde Gooi Noord computerhulp kan nieuwe vrijwilligers gebruiken. Bent u handig met computers en tablets, gaat u graag met mensen om en bent u geduldig om bijvoorbeeld e-mail, printen uit te leggen aan ouderen? Dan is dit flexibele vrijwilligerswerk echt iets voor u.

- Wattnu is op zoek naar energiecoaches. Je ondersteunt bewoners van Gooise Meren om de juiste keuzes te maken bij verduurzaming. In januari 2021 start een cursus van vijf dagdelen. In de cursus wordt aandacht besteed aan bouwkundige zaken, maar ook aan gesprekstechnieken en digitale hulpmiddelen. Diepgaande ervaring en kennis op bouwkundig gebied is niet vereist, wel enthousiasme en inzet.

- Wie wil een mantelzorger af en toe ontlasten? U biedt een luisterend oor aan de dementerende partner, zodat de mantelzorger even wat ruimte heeft voor zichzelf. Deze coronatijd is zwaar voor mantelzorgers en daardoor wordt er door de mantelzorger uitgekeken naar wat extra hulp. Bent u degene die zich hiervoor beschikbaar stelt?

Voor meer informatie zie www.vcgooisemeren.nl of stuur een e-mail naar: vc@gooisemeren.nl. De Vrijwilligerscentrale is gesloten van donderdag 24 december tot en met vrijdag 1 januari.


Participatie Jan ter Gouwweg

NAARDEN De eerste participatiebijeenkomst met buurtbewoners over het project aan de Jan ter Gouwweg heeft donderdag plaatsgevonden. Ondanks de beperkende omstandigheden was wethouder Jorrit Eijbersen niet ontevreden.

Het woningbouwproject in de Naardense wijk Rembrandtpark kent een moeizame aanloop. Op 2 november vond een kennissessie plaats over de kaders, zoals het bestemmingsplan, de woonvisie en parkeernormen. De wethouder sprak in de aanloop naar 17 december met buurtbewoners en bewonersverenigingen Mooi Ter Gouw en RemCom. Er is de nodige informatie opgehaald om mee aan de slag te gaan. De wethouder benadrukte dat het college het bestemmingsplan wel als uitgangspunt hanteert. De volgende bijeenkomst is op 14 januari.