Drugsdealer voorlopig in hechtenis

BUSSUM De van drugs dealen verdachte Bussumer (23) blijft voorlopig nog veertien dagen vastzitten. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).

“Hij wordt verdacht van handelen in en het in bezit hebben van harddrugs. Ook is een (slag)wapen gevonden.” De handel zou - zo meldt het OM - al langere tijd aan de gang zijn. “Het kwalijke aan deze zaak is dat hij jongeren erbij zou betrekken.”
Ze benadrukt dat het nog om verdenkingen gaat, want: “Het onderzoek loopt nog.” Volgende week woensdag of donderdag zal hij bij de raadkamer staan.


Beschonken bromfietser
rijdt over A1

NAARDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige bromfietser aangehouden. Hij reed dronken over de A1. Later bleek dat hij ook niet in het bezit is van een rijbewijs.

De man werd opgemerkt door een ANWB-medewerker, die de politie inlichtte. "Een van onze onopvallende auto's was in de buurt en zag de bromfietser korte tijd later vanaf verzorgingsplaats De Hackelaar net de snelweg weer op rijden. De collega heeft de bestuurder een STOP-teken gegeven, maar dat werd niet opgevolgd. Bij de afrit Muiden is de brommer door onze collega, samen met een motorrijder van politie Gooise Meren en een bergingsauto, tot stoppen gedwongen”, aldus de politie.
Na zijn aanhouding moest de Naarder blazen. Omdat hij geen rijbewijs heeft, is de limiet (88 ug/l) voor een beginnende bestuurder van toepassing. Deze werd met ruim 385 ug/l overschreden. "Er zijn processen-verbaal opgemaakt voor het rijden over de vluchtstrook en de snelweg, het negeren van het stopteken, het rijden zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol.”