Concert in kerstsfeer, zaterdag 19 december in Naarden.
Concert in kerstsfeer, zaterdag 19 december in Naarden.

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Donderdag 17 december

Simply Happy!

Online Bussum

Simply Happy is het onlineplatform als je meer positiviteit en geluk wilt ervaren. Simpelweg blij zijn dus. Juist nu! Dagelijks krijg je een korte informatieve video te zien en een werkblad met korte opdrachten. Kijk op www.simply-happy.nl.

Vesting Game Naarden

9.00 uur | Vesting Naarden

Wandel door de straten van vestingstad Naarden en beleef honderden jaren historie. Doe allerlei doe- en denkopdrachten, zoals foto-opdrachten, speuren naar antwoorden en het oplossen van raadsels in deze bijzondere citygame. Download de app op je telefoon, ontvang automatisch de logingegevens en ga van start met deze leuke citygame. Geschikt voor de nieuwe samenleving (nergens naar binnen, overal 1,5 meter afstand, alleen met het gezin). Geschikt voor families met kinderen vanaf zes jaar. Informeer gerust naar de mogelijkheden via shop.fortevenementen.nl.

Fort Family Rally

9.00 uur | Rest. 't Rechthuis
Muiderberg

Ga op ontdekking langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Gooi en Vecht. Navigeer met bolletje-pijltje, los de puzzels en raadsels op en speel de fortenbingo. Geheel volgens de RIVM-regels. Www.shop.fortevenementen.nl.

Autopuzzeltocht

9.00 uur | Rest. 't Rechthuis
Muiderberg

Ontdek samen met je gezin of familie de mooiste plekjes in de Gooi- en Vechtstreek tijdens een gezellige autopuzzeltocht. Rijd langs mooie herenhuizen, molen de Vriendschap of kasteel Nyenrode. Los puzzels en raadsels op of speel samen met de kinderen de autobingo vanaf de achterbank. Bestel via www.autopuzzeltocht.nl het roadbook en bepaal zelf op welke dag jullie lekker op pad gaan. Bekijk op de site het handige instructiefilmpje over het navigeersysteem en beleef een gezellig dagje uit met de hele familie. Bovendien is dit coronaproof gezinsuitje ook nog eens vriendelijk geprijsd. Regelmatig worden er nieuwe autoroutes toegevoegd. Houd de website dus goed in de gaten voor nog meer gezellige uitstapjes met de auto op bijvoorbeeld een regenachtige dag, in het weekend of de vakantie. Www.autopuzzeltocht.nl.

Naar de film!

Filmhuis Bussum

Naar de film, maar natuurlijk met inachtneming van 1,5 meter afstand. Films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum vlak bij treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum. Www.filmhuisbussum.nl.

Koffieochtend

10.30 uur | Kazerne Muiden

Iedere donderdagochtend bakkie doen in de Kazerne in Muiden. Lydia, Indra en Caroline kijken uit naar uw komst. Iedereen is van harte welkom. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info: Caroline, Versa Welzijn 06-82843440.

Soep op de stoep

11.30 uur | Keverdijk Naarden

Vrijwilligers koken op maandag en donderdag twee heerlijke soepen (vegetarisch en met halal vlees) en gaan met de tuktuk de buurt in in Naarden om het uit te delen bij iedereen die daar behoefte aan heeft maar ook om even een praatje te maken.

City Steptour

12.00 uur | Bezoekerscentrum
Naarden

Een mooie steptocht van ongeveer zes kilometer door de binnenstad en om de stadsmuren heen. Steppen door de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes met trapgevels, militaire gebouwen en leuke restaurants is een prachtige en unieke belevenis. U kunt deze tocht low budget doen en ontvangt dan een routekaart van ons, of onder de begeleiding van een stadsgids. Onze gids begeleidt u tijdens de tocht en vertelt u mooie en interessante verhalen over de geschiedenis en het ontstaan van deze eeuwenoude garnizoensstad. De tocht is prima in een uur te rijden en is niet intensief; het is ook mogelijk om de tocht te verlengen tot acht kilometer. Meer informatie: www.vestingadventure.nl.

Vrijdag 18 december

Computerhulp

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Seniorweb computerhulp werkt alleen op afspraak. Aanmelden: pbulten@gmail.com of 085-2085418. Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

250 jaar Beethoven. Waarom is Beethoven een groot componist? Claire Verlinden vertelt hierover aan de hand van fragmenten uit symfonieën, pianoconcerten en pianosonates, kwartetten en trio's. Vooraf aanmelden kan via www.bibliotheekgooienmeer.nl.

Clubavond

19.15 uur | De Rijver Muiderberg

De Muider Schaak Kring (MSK) is een gezellige, actieve schaakvereniging. De vaste clubavond is vrijdagavond. De jeugd start vanaf 19.15 uur, senioren spelen vanaf 20.00 uur interne competitie. U bent van harte welkom.

Zaterdag 19 december

Concert in kerstsfeer

20.15 uur | Grote Kerk Naarden

'Scandinavische Wintersprookjes'. Het strijkorkest Ciconia Consort neemt u mee naar de wondere wereld van Santa Lucia, Peer Gynt en Noorse wintersprookjes. Stersoliste Karin Strobos is uw gids in dit romantische programma uit en over Scandinavië. Strijkorkest Ciconia Consort is een internationaal gezelschap van 20 jonge topmusici, geleid door Dick van Gasteren, die ook het befaamde Simón Bolívar Orkest in Venezuela dirigeert. Ciconia heeft naam gemaakt met een bijzondere programmering en artistieke topkwaliteit. Thema's zijn vaak actueel en van maatschappelijk belang, en vaak gecombineerd met theater, literatuur en wetenschap. Mezzosopraan Karin Strobos studeerde onder meer bij Henny Diemer, Brigitte Fassbaender en Margreet Honig. Haar debuut bij De Nederlandse Opera in Der Rosenkavalier van R. Strauss, kreeg internationaal lovende kritieken. Zij zong tal van rollen bij Opera Zuid en bij de Nederlandse Reisopera. Www.ciconiaconsort.nl.

Zondag 20 december

Muzikale kerstmiddag

14.30 uur | WOC Bellefleur
Naarden

De Gooische muziekschool verzorgt een kerstmiddag met bekende kerstliederen. Toegang 5 euro inclusief een consumptie. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. 06-41075560 op activiteiten@wocbellefleur.nl. Wij houden ons aan de regels van het RIVM.

De familie Horsch

15.00 uur | Livestream

Wij zijn er trots op dat de familie Horsch na vier jaar terugkomt naar Muiderberg om het licht te laten schijnen in de donkere dagen voor Kerstmis. Vader Gregor, eerste cellist van het Koninklijk Concertgebouworkest, met zijn talentvolle zoon Caspar op viool en blokfluitiste Lucie Horsch, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2020. Ook Alexandra Nepomnyashchaya op klavecimbel is weer van de partij. Het programma zal u in hemelse sferen brengen. E-tickets voor de livestream zijn beschikbaar via www.concertaanzee.com.

Woensdag 23 december

Schrijfcafé

10.00 uur | Bibliotheek Naarden

Ontdek je schrijftalent onder begeleiding van schrijfcoach Lynette de Ruijter. Misschien schrijf je al jaren een dagboek of verhaaltjes voor je (klein)kinderen. Misschien heb je nog nooit geschreven, maar lijkt het je leuk om te doen. Of je nu een ervaren of een onervaren schrijver bent, als je schrijven leuk vindt, dan is het schrijfcafé iets voor jou! Kosten: 10 euro per keer, te betalen bij Lynette. Aanmelden verplicht via 035-6943280 of naarden@bibliotheekgooienmeer.nl.

Christmas in the air

11.30 en 14.00 uur |
Grote of St. Nicolaaskerk Muiden

Het Rembrandt Frerichs Trio is al ruim een decennium bezig met een gestage opmars. Na een handvol albums en een groot aantal nationale en internationale tours voelen de muzikanten elkaar feilloos aan. Ze brengen een fullswingjazzconcert als opmaat naar kerst. Rembrandt Frerichs Trio: piano en composities Rembrandt Frerichs | bas Tony Overwater | drums Vincent Planjer. Www.proefkamermuziek.nl/woensdag-23-december-11-30-14-00/.

Donderdag 24 december

Beperkte kerstvieringen

18.00 uur | RK St.Vituskerk Naarden en 19.00 uur | Koepelkerk of Mariakerk Bussum

Het bisdom heeft het aantal kerkbezoekers per viering beperkt tot 30 personen. Voor velen is de jaarlijkse traditie van een kerstviering daardoor onmogelijk geworden. U kunt deze vieringen via kerktv volgen via www.kerkdienstgemist.nl.

Kerstnachtdienst online

20.00 uur | Wilhelmina Kerk Bussum

Een verrassende dienst met woorden uit de Bijbel, muziek, filmpjes en een overdenking. Kijk via www.GooiTV/livestream of via het YouTubekanaal van GooiTV.



Themaochtend 250 jaar Beethoven, vrijdag 18 december in Bussum.