Afbeelding
Foto: Bob Awick

Kerstmis met drie gasten

Vervolg van voorpagina

Thuis mogen maximaal twee gasten (boven de 13 jaar) ontvangen worden, maar op 24, 25 en 26 december mogen dat er drie zijn. Ook buiten mag je niet met meer dan twee personen bij elkaar staan. Reizen naar het buitenland is uit den boze. "Boek tot half maart geen reis. De risico's en onzekerheden zijn te groot”, klinkt Ruttes dringende advies. Thuiswerken wordt verplicht (”tenzij het niet anders kan”). "Wij begrijpen dat de muren van het thuiskantoor op je afkomen, maar er staat te veel op het spel. Op het werk vinden te veel besmettingen plaats.”
Tot slot had de premier nog een lichtpuntje, want: “Met het vaccin op komst wordt 2021 een jaar van hoop, maar het komt nu aan op nog meer veerkracht van ons allen. We komen hier doorheen met elkaar en voor elkaar.” De eerstvolgende persconferentie is op 12 januari 2021. Dan vertellen Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge hoe het leven er na 19 januari uit gaat zien.

'Sluiting is desastreus'


Stappen na MIRT-overleg

BUSSUM Er worden landelijk belangrijke stappen gezet voor de regio Gooi en Vechtstreek over (snel)wegen en de situatie op en rondom het spoor, bouwen en wonen. Dit is de uitkomst van besluitvorming van het Rijk in het overleg MIRT (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport).

Het Rijk heeft budget toegezegd voor extra fietsenstallingen bij station Naarden-Bussum. Verder wordt gekeken naar een IJmeerverbinding. Een lightrail is hierbij een kansrijke oplossing. De verbinding draagt daarnaast bij aan het verminderen van toekomstige knelpunten op de A6 en A1. Tot het najaar 2021 wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van deze verbinding. Ook heeft het Rijk de intentie uitgesproken voor een financiële impuls voor het reconstrueren van het kruispunt op de A27, onder aan de afrit Eemnes. Met een MIRT-verkenning wordt onderzocht of een verbreding mogelijk is van de A27 tussen Almere Haven en knooppunt Eemnes. En samen met ProRail wordt ingezet op verbetermogelijkheden voor reizigers die een langere overstap- of reistijd gaan ervaren per 2030 op de verbindingen naar Amsterdam Centraal vanuit Almere en Hilversum.