De gemeente zet straatsjablonen in om aan jongeren de boodschap af te geven dat drugs dealen niet loont.
De gemeente zet straatsjablonen in om aan jongeren de boodschap af te geven dat drugs dealen niet loont. Foto: Tom Loman

Politie houdt drugsdealer (23) aan

BUSSUM De politie heeft dinsdagmorgen in alle vroegte een 23-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drugs te leveren aan een grote groep verslaafden binnen de regio Gooi en Vechtstreek. Het gaat waarschijnlijk om harddrugs. De inval vond plaats in een woning aan de Ruysstraat in Bussum-Zuid.

De man kon staande worden gehouden na uitgebreid onderzoek door de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de gemeente. Het onderzoek maakte deel uit van een integrale aanpak tegen drugshandel en ondermijning. Bij huiszoeking zijn drugs aangetroffen en onder andere de daarbij horende verpakkingsmaterialen. In een voertuig is een boksbeugel gevonden. Alles is in beslag genomen.

Burgemeester Han ter Heegde: “De handel in drugs moet hard worden aangepakt. Je moet er niet aan denken dat vaak jonge mensen afhankelijk worden gemaakt van drugs en dat anderen daar geld aan verdienen. De onderwereld is een nare, criminele en gevaarlijke wereld, daar moeten we onze inwoners tegen beschermen. Niet voor niets dat we naast repressie inzetten op preventie door jongeren bewust te maken van de gevaren. Drugshandel en -gebruik maken levens kapot; niet alleen van het individu, maar van hele gezinnen of groepen daaromheen.”

Lees meer op bussumsnieuws.nl