Caroline Blokker en Han ter Heegde.
Caroline Blokker en Han ter Heegde. Foto: gemeente Gooise Meren/Tom Loman

GooiTV filmt WereldLichtjesdag

Wilhelminakerk decor GooiTV-registratie over WereldLichtjesdag

BUSSUM GooiTV heeft donderdag voor WereldLichtjesdag (13 december) opnamen gemaakt in de Wilhelminakerk. WereldLichtjesdag wordt jaarlijks wereldwijd op de tweede zondag van december georganiseerd ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Initiatiefnemer voor de tv-opnamen is Caroline Blokker uit Naarden, moeder van twee gezonde kinderen, maar verdrietig genoeg heeft zij ook drie stilgeboren kinderen. Ze is vaker betrokken geweest bij de organisatie van WereldLichtjesdag in de regio. Ze had dit jaar mooie plannen voor een bijzondere samenkomst, maar door de huidige coronamaatregelen is dat niet realiseerbaar. "Daarom is gezocht naar een mooie manier om toch de kinderen te herdenken, want juist nu met de feestdagen en de coronacrisis is het gemis nog groter. GooiTV en Enter Media (uitgever van deze krant, red.) hebben ons hierin gesteund om dit mogelijk te maken”, vertelt Caroline.
Burgemeester Han ter Heegde stak een kaars aan: "Juist rond de feestdagen is het bijzonder zwaar voor ouders die een kind verloren hebben. Mijn gedachten waren ook bij al die mensen die vanwege corona zijn overleden dit jaar”, schrijft hij na afloop op sociale media.

Nieuwe naam

Deze registratie wordt toegevoegd aan een compilatie van de afgelopen jaren en is vanaf 9 december een week lang iedere dag te zien op GooiTV. Vanaf 2021 draagt WereldLichtjesdag in deze regio overigens een nieuwe naam: De dag van het overleden kind.