GDP-motie over AED-netwerk

BUSSUM De GDP dient vanavond een aangepaste motie in om in Gooise Meren versneld een dekkend AED-netwerk uit te rollen.

“Al meerdere keren heeft onze fractie aandacht gevraagd voor de realisatie van een dekkend AED-netwerk in Gooise Meren. Begin 2019 is hierover unaniem een motie aangenomen, waarop het college met een plan van aanpak is gekomen. Daarna is het helaas stil geworden”, zegt GDP-fractievoorzitter Jelmer Kruijt hierover.

19 RemCom komt in actie


PvdA: Gebouw verder wel oke?

GOOISE MEREN De dakconstructie van Villa Zeezicht, kinderopvang Muiderberg, is zodanig slecht dat het gehele dak vervangen moet worden. Dat kost tonnen. Naar aanleiding van een artikel in het BussumsNieuws stelt Charles Wiss van de PvdA-fractie hierover schriftelijke vragen aan het college.

Wiss: "Onze fractie is van mening dat het een kwestie van logisch denken is om te bekijken of nieuwbouw in samenhang met het IKC (Integraal Kindcentrum) een betere investering is.” De PvdA vraagt het college onder meer: "Bent u ervan overtuigd dat de rest van de bouwkundige staat van het betreffend pand - ook op de langere termijn - 100 procent is, en is daarmee een investering van deze omvang een verantwoorde uitgave?” En: "Acht u een onderzoek daarnaar gezien de hoge kosten van een nieuw dak niet geïndiceerd?” Verder wijst Wiss op het voornemen tot het vormen van een IKC, waarbij de voorkeur uitgaat naar de locatie gemeentewerf/Rijver. "Zou het niet verstandig en nuttig zijn om - nu deze omstandigheid zich voordoet - te onderzoeken of de realisering van het IKC en de huisvesting van de kinderopvang in één plan van aanpak kunnen worden gerealiseerd?”

Gemeente draait op voor kosten