Huisbaas moet elektra weer aansluiten

BUSSUM De eigenaar van een appartement aan de Driestweg in Bussum, die de woning verhuurt aan de heer Stroica, moet direct de elektriciteit aansluiten op straffe van 250 euro per dag. Dat heeft de kortgedingrechter vorige week bepaald.

Ook moeten de andere nutsvoorzieningen als gas, water en internet aangesloten blijven. Wanneer de verhuurder opnieuw voorzieningen afsluit moet hij daarvoor 5.000 euro per nutsvoorziening betalen. Daarnaast vindt de kortgedingrechter dat de verhuurder de kosten - 2.200 euro - moet betalen van de B&B die Stroica moest betrekken, omdat de woning onbewoonbaar was geworden nadat de verhuurder met een verbouwing was begonnen. Ook draait de verhuurder op voor de kosten van de rechtszaak, zo’n 1.000 euro.
Aanleiding voor het conflict is het onderzoek dat Stroica deed naar huur. Na een onderzoek van de huurcommissie bleek die veel te hoog te zijn. In plaats van ruim 1.000 euro kwam de huurcommissie op een bedrag van 420 euro per maand. Stroica berekende dat de eigenaar ook de eerder betaalde maanden moest terugbetalen: zo’n 6.000 euro. De eigenaar was het er niet mee eens en zegde de huur op. Maar daar ging Stroica niet op in. In plaats daarvan ging hij naar de rechter, die hem in het gelijk stelde.


Motie Vlietlaan

BUSSUM D66, VVD en Groep VN dienen vanavond meerdere moties in met betrekking tot de herontwikkeling van de Vlietlaan.

"Meer draagvlak van directbetrokkenen is noodzakelijk”, zeggen zij. Ook wordt gevraagd om minder bomen te kappen en een bredere stoep. VVD wil ook opheffing van het ‘verbod rechts afslaan' en bredere parkeerplekken aan de spoorzijde Vlietlaan realiseren.


Nevenfunctie burgemeester

GOOISE MEREN Burgemeester Han ter Heegde wordt voorzitter van de Adviesraad Ruimtelijke Ordening van de provincie Noord-Holland. Om ruimte te creëren in zijn werk stoot hij de twee andere nevenfuncties (voorzitter van het landelijk bestuur van Stichting Gouden Dagen en lid van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland) af.