In juni overhandigden de jongens de handtekeningen aan burgemeester Ter Heegde.
In juni overhandigden de jongens de handtekeningen aan burgemeester Ter Heegde. Foto: Jasmijn Verhulst

Skaters starten crowdfunding voor Skatepark Muiden

MUIDEN Het Skatepark op het Westbatterijpark mag er komen van de gemeente Gooise Meren en KNSF Vastgoed, ontwikkelaar van nieuwbouwwijk De Krijgsman. Maar een laatste hindernis moet nog worden genomen: de financiering sluitend krijgen. Daarom zijn de initiatiefnemers een crowdfunding gestart om het resterende bedrag bij elkaar te krijgen.

‘Na jaren hard werken, is het eind in zicht’, schrijven Max Verdoes, Thomas de Graaf en Frederik Smelt bij de crowdfundingactie. ‘Onze droom om een Skatepark in Muiden te bouwen, is bijna werkelijkheid. Toch zijn we er nog niet helemaal, daarom willen wij jou nogmaals om hulp vragen!

De jongens willen al heel lang een skatepark in Muiden. In juni overhandigden ze daarom een petitie aan burgemeester Han ter Heegde en wijkwethouder Geert-Jan Hendriks met meer dan 1.000 handtekeningen en met succes: de gemeente Gooise Meren heeft 100.000 euro beschikbaar gesteld om het skatepark op het Westbatterijpark te realiseren. De initiatiefnemers zijn dolenthousiast dat de gemeente en KNSF Vastgoed willen meewerken aan hun skatepark en dat de plek bekend is.

Nog 50.000 extra nodig

Een ton klinkt als genoeg geld om het skatepark te bouwen, maar dat is het niet, zo legt Hilde Mulder van Stichting STAD Gooi, die de jongens ondersteunt bij de realisatie van het skatepark, uit. “Het budget van de gemeente is te klein voor het skatepark dat de jongens willen maken. Qua benodigdheden hebben we nog 50.000 euro extra nodig. De kosten zitten vooral in de grondverwerking: het skatepark moet op een betonnen ondergrond gemaakt worden en dat is heel erg duur.”
Een halve ton extra is heel veel geld, realiseren de jongens en Hilde zich. Maar aangezien ze al zover zijn gekomen om het skatepark te realiseren, hopen ze dat deze financiële tegenslag de bouw niet zal tegenhouden. Daarom zijn ze op dit moment bezig met verschillende opties, waaronder het aanvragen van subsidie, en hebben ze een crowdfunding opgestart. “We gaan proberen in ieder geval een deel van dat bedrag bij elkaar te krijgen”, vertelt Hilde. “Er hebben veel mensen gezegd ook dat skatepark ook graag hier te willen.”

De crowdfunding loopt nog tot eind februari. Fred, Max en Thomas hebben al 2.780 euro aan donaties binnen.

'Proberen in ieder geval een deel van dat bedrag bij elkaar te krijgen'

Doneren kan via: www.doneeractie.nl/skatepark-muiden/-47593