Bij de brand in de rietgedekte woning kwam veel rook vrij.
Bij de brand in de rietgedekte woning kwam veel rook vrij. Foto: © Bob Awick

Vrijstaande villa compleet verloren

BUSSUM 'Ondanks grote inzet is de woning en naastgelegen schuur helaas in vlammen opgegaan.' Dat meldt de brandweer over de zeer grote brand die maandagmiddag rond kwart over twee uitbrak in een vrijstaand woonhuis aan de Amersfoortsestraatweg.

Terwijl de brandweer onderweg was om het vuur te bestrijden, werden direct andere korpsen gealarmeerd. 'We zijn tot één uur 's nachts bezig geweest, waarna de bewaking het overnam.' Nog geen uur later laaide het vuur weer op en werd er opnieuw - twee uur lang - een beroep gedaan op de spuitgasten. Gistermorgen zagen omwonenden nog altijd rookwolken uit het verwoeste huis komen. 'We hebben toen de restanten afgeblust.'
De gebouwen zijn door de vuurzee helemaal verloren. De brandoorzaak is (nog) niet bekend. Het Team Brandweeronderzoek is inmiddels ter plaatse geweest in de hoop iets te kunnen achterhalen, maar de dakconstructie en eerste verdieping zijn compleet afgebrand. De restanten staan op instorten. 'We hebben niet heel veel anders kunnen doen dan we gedaan hebben', aldus de brandweer. Bij de brand kwam veel rook vrij. Deze dreef over de A1 richting Huizen. Daar ontstond tijdens de avondspits ook nog een kettingbotsing, waarbij de brandweer moest assisteren.
Voor het getroffen gezin is direct Slachtofferhulp en Salvage ingeschakeld. De vader, moeder en twee jonge kinderen hebben de nacht in een hotel verderop doorgebracht.