Ben Boogaard overhandigde het speelgoed aan Linda Splinter van Voedselbank Gooi en Omstreken.
Ben Boogaard overhandigde het speelgoed aan Linda Splinter van Voedselbank Gooi en Omstreken. Foto: © Bob Awick

Maxis doneert speelgoed aan gezinnen van Voedselbank

Winkelcentrum Maxis Muiden doneerde vrijdag 5.000 euro aan sinterklaascadeautjes aan de Voedselbank Gooi en Omstreken.

MUIDEN Duizenden cadeautjes kon de Voedselbank Gooi en Omstreken ophalen bij Maxis Muiden, om ze vervolgens naar eigen inzicht te verspreiden onder gezinnen die het niet breed genoeg hebben om hun kinderen sint- of kersttraktaties te geven.

Ben Boogaard, voorzitter van de winkeliersvereniging van Maxis: “Het leek ons in deze gekke coronatijden een goede geste om speciaal iets te doen voor kinderen die het thuis misschien niet zo breed hebben. Nu kan de voedselbank voor al die kindjes deze feestmaand extra leuk maken."

Ziel

"Ooit dachten we dat we tot september in deze coronasituatie zouden zitten", vervolgt Boogaard. "Inmiddels gaan we naar december. Als winkelcentrum kun je dan achterover leunen en de tijd uitzitten, of je zet je in voor een stukje geluk bij de mensen. Wij kiezen heel bewust dat laatste. We hebben meer dan één miljoen bezoekers per jaar, en ondanks dat je het niet verwacht bij een winkelcentrum zit er in ons toch écht een ziel die graag iets teruggeeft.”
De actie, die onderdeel is van de Magische Maand van Maxis, is de officiële start van een aantal acties die Maxis in de decembermaand wil lanceren. De berg cadeaus voor de voedselbank is namelijk op een bijzondere locatie overhandigd: in een speciaal ingerichte coronaproof cadeau-inpakstraat die is aangelegd in een hoek van het Maxis-complex. De Drive-INpakstraat stelt klanten van Maxis in staat om vanuit hun auto cadeaus af te geven, zodat die – gratis – ingepakt kunnen worden terwijl de klanten zelf op veilige afstand (en warm) in hun auto wachten. Een team van inpakkers is tot eind december op vrijdag en zaterdag van 11.00 - 17.00 uur en op drukke dagen, zoals op 24 december vlak voor kerst, aanwezig om cadeaus in te pakken.

Magische Maand

Ook iets praktisch als het inpakken van cadeaus beschouwt Maxis als onderdeel van de Magische Maand. Boogaard: “Winkels kunnen dit jaar de klanten niet echt helpen met het inpakken van cadeaus. Dat veroorzaakt te veel opstoppingen en kost veel vierkante meters die in deze 1,5 metersamenleving hard nodig zijn. Maar je wilt klanten toch tegemoetkomen: niet iedereen wordt er gelukkig van om thuis met papier te moeten rommelen. De gedachte dat hier de komende weken duizenden mensen met niet-ingepakte cadeaus het terrein af zouden gaan, bezorgde ons rillingen. Daar zijn we nu vanaf.”

Kerstpakketten

Met de sinterklaascadeaus en de Drive-INpakstraat is de magische maand van het winkelcentrum nog niet compleet. Begin december start ook een Gun Een Ander Iets Moois-winactie. Klanten van Maxis kunnen een dierbare vriend, vriendin of familielid via de socialmediakanalen van Maxis aandragen als deze persoon in 2020 een mooi, bijzonder of spraakmakend verhaal heeft meegemaakt.
Onder de meest bijzondere verhalen verloot Maxis vele tientallen kerstpakketten van meer dan 50 euro per stuk, met daarin meer dan 25 producten per pakket. Ook díe pakketten zullen uiteindelijk uitgereikt worden vanuit de Drive-INpakstraat, en wel op vrijdag 18 december. Boogaard: “We hangen hier een interactief element aan om mensen te stimuleren om allemaal samen uit te dragen dat het heel mooi en leuk kan zijn als je iets goeds doet voor een ander. Als je vraagt waar magie vandaan komt, dan is het dáár vandaan.”

Meer informatie over deze winactie wordt later in december bekend gemaakt via de Facebook- en Instagrampagina van winkelcentrum Maxis Muiden.