De kinderen gingen een klein uurtje aan het werk.
De kinderen gingen een klein uurtje aan het werk. Foto: Bob Awick

Veel troep rond flats Betje Wolfflaan

BUSSUM Ongeveer dertig kinderen hebben zaterdag deelgenomen aan de KidsCleanupDay op de Betje Wolfflaan. Bewapend met grijpers, handschoenen en vuilniszakken gingen de kinderen op jacht naar zwerfafval rondom de vier flatgebouwen.

Versa Welzijn, Gooise Meren 100% Zwerfvuilvrij en Dudok Wonen bundelden hun krachten om de actie voor kinderen tussen 4 en 11 jaar op te zetten. Meer dan tien gevulde vuilniszakken en heel veel sigarettenpeuken was de opbrengst.
De kinderen werden welkom geheten door Nicole Wendt van Versa Welzijn en wethouder Barbara Boudewijnse. Boudewijnse benadrukte het belang van de actie: “Jullie zullen zien hoeveel afval er zwerft op straat. Het is hartstikke belangrijk dat we dat opruimen. Daarmee voorkomen we bijvoorbeeld dat dieren het opeten.” Om de kinderen voor deze opruimdag nog enthousiaster te maken, werden mooie prijzen in het vooruitzicht gesteld. Wie komt terug met het meest gekke, grote, blingbling, grappige, zware, kleine of herbruikbare afval?
De opbrengst mocht er zijn. Van oude, kapotte fietsen en hengsels tot verfblikken, een koffer en een gouden ring. In totaal werden ruim tien vuilniszakken met afval gevuld en 1.560 sigarettenpeuken opgeraapt. De 8-jarige Chris was verbaasd over wat hij allemaal vond: "Ik denk dat ik na vandaag niet meer zomaar iets op straat weggooi.” Dudok Wonen hangt binnenkort in ieder complex twee grijpers op.