Afbeelding
Foto: CborG82 / Wikimedia Commons

Drugspand Laarderweg 12 weken dicht

BUSSUM Burgemeester Han ter Heegde heeft het pand aan de Laarderweg 126 in verband met een aangetroffen hennepkwekerij voor twaalf weken afgesloten. Tot 11 februari 2021 mag het pand op geen enkele manier worden gebruikt. Overtreding van de maatregel is strafbaar.

Het pand was volledig ingericht ten behoeve van de hennepteelt. In elke ruimte stond een of meerdere kweektenten. Er werden 49 hennepplanten aangetroffen. Ook blijkt uit de rapportage van de politie dat er meerdere oogsten hebben plaatsgevonden in de andere kweektenten, aldus de gemeente. Het is aannemelijk dat het pand al geruime tijd gebruikt wordt voor de beroeps/bedrijfsmatige teelt van hennepplanten. 'De situatie was zeer gevaarlijk, zowel door de illegale stroomaansluiting in het appartementencomplex, die brandgevaar met zich meebrengt, als door de ondermijnende en ontwrichtende effecten van de teelt en handel van de hennep zelf', luidt een persbericht van de gemeente. Met de sluiting geeft Ter Heegde een duidelijk en sterk signaal af: "De kweek, opslag van en handel in drugs wordt in de gemeente Gooise Meren niet getolereerd."


'Wethouder schendt afspraken’

NAARDEN Peter Schroder, woordvoerder van Mooi Ter Gouw (MTG), zegt dat VVD-wethouder Jorrit Eijbersen wel degelijk de afspraken met de bewoners schendt.

"En de gemeenteraad steunt hem daarbij.” De moties die vorige week door CDA en GDP zijn ingediend, waren daarom volkomen terecht, zegt hij. Volgens Schroder houdt wethouder Eijbersen zich ‘pertinent niet' aan de met MTG gemaakte afspraken.

Woordvoerder Peter Schroder legt uit waar het misgaat