Koffie aan de Deur, donderdag 26 november in Muiden.
Koffie aan de Deur, donderdag 26 november in Muiden.

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Agenda Gooise Meren

Donderdag 26 november

Autopuzzeltocht

9.00 uur | Rest. 't Rechthuis
Muiderberg

Ontdek samen met je gezin of familie de mooiste plekjes in de Gooi- en Vechtstreek tijdens een gezellige autopuzzeltocht. Rijd langs mooie herenhuizen, molen de Vriendschap of kasteel Nyenrode. Los puzzels en raadsels op of speel samen met de kinderen de autobingo vanaf de achterbank. Bestel via www.autopuzzeltocht.nl het roadbook en bepaal zelf op welke dag jullie lekker op pad gaan. Bekijk op de site het handige instructiefilmpje over het navigeersysteem en beleef een gezellig dagje uit met de hele familie. Bovendien is dit coronaproof gezinsuitje ook nog eens vriendelijk geprijsd. Regelmatig worden er nieuwe autoroutes toegevoegd. Houd de website dus goed in de gaten voor nog meer gezellige uitstapjes met de auto op bijvoorbeeld een regenachtige dag, in het weekend of de vakantie. Www.autopuzzeltocht.nl.

Vesting Game

9.00 uur | Vesting Naarden

Wandel door de straten van vestingstad Naarden en beleef honderden jaren historie. Doe allerlei doe- en denkopdrachten, zoals foto-opdrachten, speuren naar antwoorden en het oplossen van raadsels in deze bijzondere citygame. Download de app op je telefoon, ontvang automatisch de logingegevens en ga van start met deze leuke citygame. Geschikt voor de nieuwe samenleving (nergens naar binnen, overal 1,5 meter afstand, alleen met het gezin). Geschikt voor families met kinderen vanaf zes jaar en groepen tot 30 personen. Te boeken vanaf vier personen (minder kan, maar u betaalt voor 4 personen). Voor groepen kunnen wij ook een gepersonaliseerde game aanbieden. Informeer gerust naar de mogelijkheden via shop.fortevenementen.nl. Dagelijks te bezoeken.

Weer naar de film

9.30 uur | Filmhuis Bussum

Weer gewoon naar de film, maar natuurlijk met inachtneming van 1,5 meter afstand. Films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum vlak bij treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum.

Soep op de stoep

11.30 uur | Keverdijk Naarden

Vrijwilligers koken op maandag en donderdag twee heerlijke soepen (vegetarisch en met halal vlees), daarna gaan we met de tuktuk de buurt in om het uit te delen bij iedereen die daar behoefte aan heeft, maar ook om even een praatje te maken.

Vesting City Steptour

12.00 uur | Bezoekerscentrum
Naarden

Een mooie steptocht van ongeveer zes kilometer door de binnenstad en om de stadsmuren heen. Steppen door de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes met trapgevels, militaire gebouwen en leuke restaurants is een prachtige en unieke belevenis. U kunt deze tocht low budget doen en ontvangt dan een routekaart van ons, of onder de begeleiding van een stadsgids. Onze gids begeleidt u tijdens de tocht en vertelt u mooie en interessante verhalen over de geschiedenis en het ontstaan van deze eeuwenoude garnizoensstad. De tocht is prima in een uur te rijden en is niet intensief; het is ook mogelijk om de tocht te verlengen tot acht kilometer. Meer informatie: www.vestingadventure.nl.

Bijeenkomst voor mantelzorgers

13.30 uur | De Kazerne Muiden

Versa Welzijn organiseert elke maand een bijeenkomst voor Muidenaars/Muiderbergers die zorgen voor een ander. Doel is ontmoeting, ontspanning en informatie. Het is gratis (eventueel 2,50 euro voor materiaal). Contact Aleid Borghardt, 06-82347609.

Zaterdag 28 november

Muziek voor de Ukkepuk

10.00 uur | De nieuwe Muziekschool, Sint Vitus College Bussum

Wil je graag muziek maken met je kleintje en is hij/zij tussen de 0 en 4 jaar oud? Dan is deze cursus zeker iets voor jullie. Maak op een speelse manier kennis met de geluiden en klanken van verschillende muziekinstrumenten.

Maandag 30 november

Buitenbieb

9.00 uur | WOC Bellefleur

Nieuw bij Bellefleur: Bellefleur buitenbieb. Iedereen mag hier een boek lenen, geven of ruilen. Wij hebben romans, kookboeken, kinderboeken enz. Na de coronatijd ben u van harte welkom in onze binnenbibliotheek. Zie ook onze website www.wocbellefleur.nl.

Woensdag 2 december

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

10.00 uur | Bibliotheek Muiden

In het kader van 75 jaar bevrijding vertelt germanist Ad van der Lee over de oorzaken van de Tweede Wereldoorlog en de positie van Duitsland en Nederland in de 75 jaar erna.

Mediteren in Muiderberg

20.00 uur | De Steeg Muiderberg

Een open meditatieavond voor zowel beginners als gevorderden. De avond is bedoeld om samen grotendeels in stilte te mediteren. Heb je nog geen ervaring met mediteren dan word je daar zeker bij geholpen. Voor info of aanmelden: mediteren@kerkaanzee.

Agenda Weesp

Donderdag 26 november

Pilates voor starters

9.00 uur | Pilates in Movement

Pilates level 1 is een nieuwe les voor starters en een les om je verder te verdiepen in de basistechnieken. Bel voor info of inschrijving: 06-24776535. Of bezoek www.pilatesinmovement.nl.

Film: 'Buladó'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

'Vliegende vissen verdrinken niet'. De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten.

Zaterdag 28 november

Friday night live jazz

17.00 uur | City of Wesopa

Kom lekker luisteren, dansen, drinken en praten in een ambiance waar je tot jezelf kunt komen en omarmd wordt door live muziek, een goed glas wijn en/of een cocktail. Entree 25 euro. Voor ieders veiligheid, dansen op de plaats. De drankjes worden keurig geserveerd aan je eigen tafeltje.

28 en 29 november

Jakop Slegt

10.00 uur | Museum Weesp

Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont u het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp; Jakop Slegt (1934-1990). Informatie via www.museumweesp.nl.

SoWhat familieconcert

11.00 uur | Van Houtenkerk

'Party met Ping Pong Piet'. Elke maand een nieuw spetterend programma met een eigen thema. Voor alle kinderen van 1 tot 99 jaar! Baardmuziek, PietenPingPong-gym, schoorsteendeuntjes en verkleedfestijn.Www.stadsherstel.nl/cultuuragenda/sowhat-familieconcert-party-met-ping-pong-piet-2/.

Camping Pavarotti (4+)

14.00 uur | City of Wesopa

Met veel humor en artistiek vakmanschap laat Mark van Vliet kinderen ongemerkt en ongedwongen kennis maken met klassieke muziek. Mark van Vliet is een acterende wervelwind die iedereen, jong èn oud, vastpakt en meeneemt op zijn wonderbaarlijke reis. Entree 14 euro.

Maandag 30 november

Weesp duurzaam

18.30 uur | Bibliotheek Weesp

Gratis informatie op de wekelijkse inloopavond over diverse thema’s op het gebied van duurzaamheid. Wilt u energie besparen of uw huis (beter) isoleren? Onze energiecoaches kunnen u informeren. Www.weespduurzaam.nl.

Dinsdag 1 december

Versa Vrijwilligerscentrale

11.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Iedere dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur.

Donderdag 3 december

Film: 'Kajillionaire'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

Zwendelaars Theresa (Debra Winger) en Robert (Richard Jenkins) hebben 26 jaar lang hun enige dochter, Old Dolio (Evan Rachel Wood), getraind om te stelen en mensen op te lichten. Tijdens een wanhopige en haastig bedachte list overtuigen ze een vreemdeling (Gina Rodriguez) om mee te doen aan hun volgende klus.

Film: 'Kajillionaire', donderdag 3 december in de City of Wesopa.