Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Als mentor behartig je de persoonlijke belangen van een volwassen cliënt met een verstandelijke of psychische beperking of met dementie die in 't Gooi woonachtig is. Je kunt zelf aangeven in welke plaats je iemand wilt ondersteunen. Je hebt als mentor regelmatig persoonlijk contact met je cliënt en je ondersteunt hem of haar bij het maken van belangrijke beslissingen in zorg en welzijn. Je verricht geen zorgtaken. Je wordt ondersteund door Stichting Mentorschap Noordwest en Midden Nederland.

- Stichting Kinderen in Nood in Bussum biedt ondersteuning aan kinderen in Oost-Europa en zoekt een actieve doener die verantwoordelijk is voor de uitvoerende taken van de stichting. Betreft het (laten) klaarmaken van goederen voor transporten. Het coördineren en inroosteren van vrachtwagens en vrijwilligers. Middelen en materialen volgens plan laten keuren en onderhouden. Mede zorg dragen voor een goed onderhoud van het pan. Kortom een duizendpoot met affiniteit voor het goede doel.

- Zorgboerderij Lekker Buiten in Naarden is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om op zaterdag te helpen bij de dagbesteding van een groepje kinderen tussen de 6 en 14 jaar met een beperking. Het is fijn als je enige ervaring hebt met het werken met kinderen met een zorgvraag en dat je goed met dieren om kunt gaan.

Loop voor informatie binnen op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum, of stuur een mail naar info@vcgooisemeren.nl of bel 035-6938525. www.vcgooisemeren.nl.


Wateroverlast aangepakt

BUSSUM Bij de nieuwe inrichting voor het plein voor het gemeentehuis wordt ook de wateroverlast, die ontstaat bij hevige regenbuien, aangepakt.

"Na onderzoek is gebleken dat werkzaamheden aan de riolering gecombineerd kunnen worden met de nieuwe inrichting van het plein", laat de gemeente weten.
Het werk vindt plaats in de eerste helft van 2021.