Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Rosalie uit Bussum zoekt een gezellige leeftijdsgenoot die van skaten en K-pop houdt. Zij is veel alleen, lijkt het je leuk om wekelijks met haar te chillen? Het Maatjesproject kan al je vragen hierover beantwoorden en je staat er niet alleen voor.
- Stichting Kinderen in Nood in Bussum biedt ondersteuning aan kinderen in Oost-Europa. Zij zoekt een actieve doener die verantwoordelijk is voor de uitvoerende taken van de stichting. Betreft het (laten) klaarmaken van goederen voor transporten. Het coördineren en inroosteren van vrachtwagens en vrijwilligers. Middelen en materialen volgens plan laten keuren en onderhouden. Mede zorg dragen voor een goed onderhoud van het pan. Kortom, een duizendpoot met affiniteit voor het goede doel.
- Geef je via onze website (bellen mag ook) op voor de open dag bij het Vogelhospitaal in Naarden op woensdag 25 november a.s. Je krijgt een rondleiding met twee personen, coronaproof, en hierdoor een indruk van alle werkzaamheden: zowel in de verzorging, onderhoud als administratief. Welkom
- Alzheimer Nederland Gooi en Omstreken zoekt een secretaris. Hij/zij is de rechterhand van de voorzitter. Er zijn tien besprekingen per jaar en daarvan doet de secretaris verslag. Alzheimer Nederland biedt aan vrijwilligers allerlei gratis en interessante cursussen aan. Het bestuur ontvangt je met open armen.

Loop voor informatie binnen op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum, of stuur een mail naar info@vcgooisemeren.nl of bel 035-6938525. www.vcgooisemeren.nl.


Kilometerslang dieselspoor

BUSSUM De brandweer is vrijdagmiddag rond twee uur opgeroepen voor een melding van een glad wegdek op de Huizerweg.

De brandweer constateerde dat het spoor, mogelijk diesel, tot aan de Amersfoortsestraatweg en Brediusweg lag. Hierop werden de brandweer Naarden en de gemeente met twee veegauto's opgeroepen. Het verkeer moest snelheid minderen en oppassen voor het gevaarlijke weggedeelte. Dit zorgde voor flinke files. De veroorzaker van het kilometerslange spoor is niet bekend.