Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Als je burgemeester was, dan…. "... zou ik, omdat het mijn hobby is, de sportaccommodatie voor sloeproeiers in Muiden verbeteren en een eigen plek/steiger/clubhuis (naast café Ome Ko) zou erg mooi zijn."

Dierenarts Gerd Theel woont in Muiden en stopt na achttien jaar met zijn dierenartspraktijk aan de Zwarteweg te Naarden.

Naar welk café ga je graag?
"Ome Ko, maar De Mol is krappe tweede. En natuurlijk de Wildeman in Amsterdam."

Waar ben je trots op?
"Apetrots op mijn dochters Laura en Jasmijn. En op het feit dat we met de Orkaan al twee keer Nederlands kampioen sloeproeien geweest zijn in 2015 en 2016."

Met wie wil je een goed gesprek?
"Ik heb de afgelopen weken zo veel goede gesprekken gehad door mijn afscheid. Maar als ik moet kiezen met mijn moeder die nu alweer vijftien jaar geleden overleden is en die ik nu zo veel beter zal begrijpen."

Heimelijk genoegen?
"We hebben een vijgenboom in de tuin en als die vijgen in juli/augustus rijp zijn aan het eind van de dag een warme uit de zon plukken, openbreken en in z'n geheel in m'n mond stoppen."

Mooiste plek in Muiden?
"Het terras voor de deur van Ome Ko op een warme zomeravond met vrienden en een koud biertje in de hand. Man, dat heb ik gemist deze zomer."

Mooiste gebouw in Muiden?
"Dat blijft dan toch het Muiderslot, zeker als je tijdens de MPM net gefinisht bent en zit uit te hijgen in de sloep."

Wat mist Muiden?
"Ik denk dat we heel blij mogen zijn met onze woonplaats. We hebben vrijwel alle voorzieningen dichtbij. Betaalbare woonruimte voor onze kinderen missen we wel, maar dat is helaas een landelijk probleem."

"Ik kan nu op pad om te kijken wat ik wil doen als ik later groot ben"