Thessa overhandigt het bedankje aan Rick.
Thessa overhandigt het bedankje aan Rick. Foto: Tomingroep

Tomingroep zet Vituscollege in het zonnetje

BUSSUM De Tomingroep heeft vorige week - tijdens de Week van 1000 Voorbeelden - opdrachtgevers in het zonnetje gezet die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven op de arbeidsmarkt.

Het Vituscollege uit Bussum biedt Thessa, Marco en Kees deze mogelijkheid. "Iedereen verdient een kans om te werken en wij zijn er trots op dat wij dit samen met deze werkgevers kunnen bereiken”, vertelt Berti Liemberg, woordvoerder bij de Tomingroep.
Thessa Sievers verzorgt als kantinemedewerkster al ruim twee jaar voor leerlingen en leerkrachten de lunch op het Vituscollege. Ook beheert ze de kassa en maakt ze schoon. Ze doet dit met veel plezier. "Ik ben lekker de hele dag bezig en dat met veel leuke mensen om me heen.” Ook Marco en Kees werken bij de school. Marco onderhoudt het terrein, zorgt ervoor dat de leerlingen de fietsen goed parkeren, prikt papier en leegt de prullenbakken. Kees is assistent-conciërge op de vestiging in Naarden en spreekt - indien nodig - scholieren aan op hun gedrag en wordt ingezet als er een plankje opgehangen of een kraantje vervangen moet worden.

Tijdens de Week van de 1000 Voorbeelden - een initiatief van ondernemingsorganisaties VNO NCW, MKB Nederland en LTO Nederland - wordt extra aandacht gegeven aan de inclusieve arbeidsmarkt. Om de opdrachtgevers te bedanken voor hun betrokkenheid werd door de Tomingroep coronaproof een traktatie langsgebracht. Het werden Tony's Chocolonely-repen. "Dit fairtradeproduct past goed bij onze bedrijfsdoelen”, gaat Liemberg verder. "Bovendien is het heel erg lekker.” De geste werd enorm gewaardeerd. Rick Bewier, coördinator Facilitair Beheer, is erg tevreden: "We zijn heel blij met de Tomingroep-medewerkers, ze nemen ons veel werk uit handen. We zijn een onderwijsinstelling, dus het leren en je ontwikkelen past heel goed bij ons.”