Afbeelding
Foto: Archieffoto: Bob Awick

Hoofdkantoor AH maakt excuses voor foute aanvraag

BUSSUM De aanvraag die Albert Heijn bij de gemeente Gooise Meren heeft gedaan voor het verruimen van openingstijden geldt niet voor de winkel aan de Koekoeklaan, laat een woordvoerder vanuit het hoofdkantoor in Zaandam weten.

"De Albert Heijn-winkel aan de Koekoeklaan te Bussum is per abuis meegenomen in de aanvraag over het verruimen van de openingstijden. Dit had niet gemoeten. Zodra wij dit ontdekten, is er contact opgenomen met de gemeente om de winkel aan de Koekoeklaan uit de aanvraag te halen. Wij betreuren dit en verontschuldigen ons voor de ontstane onrust.” De buurt tekende al bezwaar aan tegen de uitbreiding van de winkeltijden.
De aanvraag geldt wel voor de filialen aan de Laarderweg 11 en de Veerstraat 20, beide in Bussum.


Vieren van Sint-Maarten met klem ontraden

GOOISE MEREN De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ontraadt de viering van Sint-Maarten (11 november) met klem. Ook kerstmarkten vinden geen doorgang, meldt de veiligheidsregio.

Inwoners wordt gevraagd om Sint-Maarten volgende week op een alternatieve manier, thuis in huiselijke kring, te vieren en niet langs de deuren te gaan om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

Geen kerstmarkten

Op advies van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek zullen ook kerstmarkten dit jaar geen doorgang vinden. Deze zullen door de gemeenten in de regio niet worden vergund. Wat de gevolgen zijn voor de viering van oud en nieuw is nog niet bekend. Hierover wordt naar verwachting na 9 november 2020 door de veiligheidsregio een besluit genomen.

Eerder is al besloten om de sinterklaasintochten en andere sinterklaasoptredens niet door te laten gaan. Digitale alternatieven zijn ruim voorhanden en de veiligheidsregio adviseert hiervan gebruik te maken. Op basisscholen en sportverenigingen worden wel mogelijkheden gezien om toch aandacht te kunnen besteden aan het kinderfeest.