De groenstrook die de weghelften scheidt, wil de OVGM absoluut niet.
De groenstrook die de weghelften scheidt, wil de OVGM absoluut niet. Foto: Gemeente Gooise Meren

Ondernemers onthutst over gekozen ontwerp Vlietlaan

Wethouder Nico Schimmel geeft toelichting op het gekozen ontwerp voor de Vlietlaan, waarbij ruimte voor leefbaarheid vooropstaat.

BUSSUM Ondernemers Vereniging Gooise Meren (OVGM) en ondernemers zijn onthutst over de gemeentelijke plannen over de Vlietlaan. "Het college is toch akkoord gegaan met plan 2A dat de projectgroep heeft voorgelegd en nu is dat dus onderweg naar de raad”, zegt Brigitta Boonacker, voorzitter van OVGM, pissig. “Opvallend is dat de VvE Bewoners Vlietlaan het ook niet eens is met de plannen." Het ontwerp wordt vanavond, 4 november, besproken in de gemeenteraad.

De ondernemers zijn bang dat het gekozen ontwerp 2A met een groenstrook tussen de rijbanen economisch en verkeerstechnisch de doodsteek voor de hele straat betekent. De keuze voor dit ontwerp is door het college echter weloverwogen genomen, geeft wethouder Schimmel aan. “De Vlietlaan is op dit moment echt een racebaan. De optie met middenberm is vanuit verkeersveiligheid gekozen, zodat oversteken vanaf een parkeerplek langs het spoor gemakkelijker wordt.” Daarbij blijven de monumentale bomen behouden en worden verwerkt in de middenberm, waardoor de Vlietlaan de rode loper naar het centrum vanaf het station wordt, aldus Schimmel. “Het werkt als een magneet om naar het centrum te lopen."
Ondernemers zagen liever ontwerp 1 gerealiseerd: brede stoep, mooie strakke lijnen, terrasjes en voldoende parkeerplaatsen. Maar toen bleek voor de uitvoering geen geld. Het nieuwe idee wordt door ondernemers vergeleken met de Huizerweg en de bijbehorende problemen voor het laad- en losverkeer, zoals de vuilophaaldienst, én het parkeren. Maar wethouder Schimmel ziet dergelijke situaties bij de Vlietlaan niet voorkomen. "We willen zorgen voor een leefbare, openbare ruimte waarbij de strook naast de weg aan de kant van de winkels beschikbaar is voor het laden en lossen. Dat zijn ruim bemeten plekken waarbij er geen enkele noodzaak is voor de vrachtwagens om op de rijbaan te parkeren.”

Auto geen monopoly meer in het centrum

De Vlietlaan anno 2020.