Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Vrijwilligers voor de Respijtvoorziening Mauritzhof in Bussum. Deze voorziening is 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend en wordt gerund door ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en ondersteuners. Gasten kunnen tijdens hun verblijf tot rust komen om van daaruit hun situatie weer op een rijtje te zetten. Daarnaast worden er, naast de gasten, voor iedereen die dat wil cursussen en activiteiten aangeboden. Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden op onze voorziening werkzaam te zijn en mee te helpen in de breedste zin van het woord. Je kunt denken aan koken, creatieve dingen doen, een luisterend oor bieden, dansen, wandelen en spelletjes. Je merkt het al: er is heel veel te doen. Graag gaan we met je in een gesprek na wat er zoal te doen is en wat jij zou willen betekenen voor de respijtvoorziening. We denken graag in mogelijkheden en zijn flexibel. Voel je vrij om te reageren.
- Chauffeur Automaatje in Gooise Meren. Automaatje is actief in heel Gooise Meren. Er zijn inmiddels al heel veel vrijwillige chauffeurs, maar er zijn ook veel aanvragen. Daarom zijn wij op zoek naar mensen die graag autorijden en tegen een vergoeding met de eigen auto minder mobiele mensen naar hun bestemming brengen. Het is flexibel werk, waarbij jezelf kunt aangeven wanneer je beschikbaar bent.

Loop voor meer informatie dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur binnen op de Ceintuurbaan 47 in Bussum, of stuur een mail naar info@vcbussum.nl of bel naar 035-6938525.


Oproep aan 'zorgmijders'

GOOISE MEREN Het aantal 'zorgmijders' neemt weer toe. Daarom blijven de gezamenlijke huisartsen en zorginstellingen patiƫnten oproepen om met klachten de huisarts of medisch specialist te blijven raadplegen.

"Het op tijd vaststellen of behandelen van een ziekte of kwaal kan erger voorkomen. Bij klachten die wijzen op corona is telefonisch overleg vooraf altijd noodzakelijk", zeggen zij. De zorgprofessionals en -organisaties doen er alles aan om de reguliere zorg veilig door te laten gaan. Wel vragen ze bezoekers om een mondkapje te dragen.