De jongelui lieten een ravage achter.
De jongelui lieten een ravage achter. Foto: Politie Gooise Meren

'Onze inzet lag op beëindigen van onveilige situatie'

De politie weet nog altijd niet wie de organisator van het feest is dat in de nacht van vrijdag op zaterdag onder een viaduct werd gehouden.

NAARDEN De politie is een onderzoek gestart naar de organisator van het feest dat in de nacht van vrijdag 23 oktober op zaterdag 24 oktober heeft plaatsgevonden onder het fietsviaduct van de A1 ter hoogte van parkeerplaats Ronduit en op het Oostdijkpad te Naarden. "We hopen die te kunnen achterhalen en verantwoordelijk te stellen", aldus de zegsvrouw van de politie.

In die bewuste nacht kreeg de politie rond 01.00 uur een melding dat er een feest gaande was. "Ongeveer honderdvijftig man stonden daar te drinken, te dansen en gebruikten lachgasballonnen. Er was een dj aanwezig met een professionele muziekinstallatie en verlichting." Bij het zien van de agenten stoof iedereen uit elkaar en werden alle spullen van de dj meegenomen. "Uiteindelijk is iedereen naar huis vertrokken." De gemeente heeft de volgende dag de enorme ravage die de feestgangers hadden achtergelaten, opgeruimd.
Er zijn geen aanhoudingen verricht of boetes uitgedeeld. "Hier lag niet de focus op", gaat de politiewoordvoerster verder "De inzet was het beëindigen van een onveilige situatie. Of er wordt bekeurd hangt af van de situatie, bijvoorbeeld van het aantal bezoekers ten opzichte van het aantal agenten. Je kunt je dus voorstellen dat bij meer dan honderd deelnemers iedereen bekeuren niet haalbaar is. Honderd mensen vasthouden en laten wachten om gegevens op te nemen, houdt de onveilige situatie in stand. De inzet is er dan op gericht het feest zo snel mogelijk te beëindigen."
Ook burgemeester Han ter Heegde was niet te spreken over het gedrag van de jongeren; hij is ervan overtuigd dat van hen ook een deel uit zijn eigen gemeente komt. Hij noemt het ‘onverantwoord gedrag'. "Bij een besmettingsaantal van ongeveer tienduizend mensen per dag gaat dus een aantal lieden zo'n feest organiseren. Dan vraag je je wel af waar hun gezonde verstand zit”, reageert hij. Bij een eventuele volgende keer wordt er meteen hard ingegrepen.

Blijf op de hoogte van al het nieuws.

Burgemeester Han ter Heegde is boos op de feestvierders.