Afbeelding
Foto: Archieffoto: © Bob Awick

Bussum op IJs hangt aan zijden draadje

BUSSUM De organisatie van Bussum op IJs, het jaarlijkse schaatsevenement op het plein voor het gemeentehuis, beslist vandaag of het evenement, dat gepland staat van 4 december 2020 tot en met 3 januari 2021, doorgaat.

Projectmanager Ellen Hazenberg vertelde vorige week: “We zijn nu alle scenario’s aan het bekijken en willen een afgewogen beslissing kunnen nemen.” Het enige wat telt is - volgens haar - de veiligheid van de bezoekers en de vrijwiligers. "We gaan nu bekijken wat we binnen de mogelijkheden kunnen en of we dit ook willen en aandurven."

Het lijkt er echter op dat mócht Bussum op IJs doorgaan er geen ruimte voor horeca is, want alle horeca heeft voor vier weken de deuren moeten sluiten. En daar lijkt voorlopig ook geen beweging in te komen. Vorige week verloren ondernemers nog een kort geding; ze wilden dat de sluiting van restaurants met onmiddellijke ingang werd opgeheven. Hazenberg laat weten dat er nog geen afspraken zijn gemaakt met leveranciers c.q. partners.


GDP-vragen over gevaarlijk kruispunt bij A1

BUSSUM Het Goois Democratisch Platform (GDP) heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de veiligheid van het kruispunt Amersfoortsestraatweg/A1.

"Naar verluidt gebeuren er hier veel vaker (bijna)ongelukken en ervaren automobilisten het kruispunt als zeer onoverzichtelijk. De rijrichting en de voorrangsregels zijn onduidelijk. Om deze reden is het verkeersplein al eens eerder aangepast, maar dit heeft schijnbaar niet tot het gewenste resultaat geleid”, aldus GDP-fractievoorzitter Jelmer Kruyt. "Als het college voornemens is de verkeerssituatie op korte termijn te optimaliseren, is een rotonde dan ook een optie?"