Basistraining energiecoach, woensdag 4 november in Bussum.
Basistraining energiecoach, woensdag 4 november in Bussum.

Donderdag 29 oktober

Hui Chun Gong op de hei

8.45 uur | Paviljoen Heidezicht
Bussum

Voor innerlijke kracht, balans en hernieuwde energie. Hui Chun Gong betekent ‘de terugkeer van de lente’. Deze vorm van qi gong bestaat uit een serie van 16 langzame en vloeiende bewegingen. De bewegingen zijn precies doordacht, zeer effectief en toch opvallend eenvoudig te leren. Hui Chun Gong versterkt de levensenergie en de organen, houdt het lichaam soepel en brengt balans en ontspanning in lichaam en geest. Na ongeveer 12 lessen beheers je de basis zodat je daarna zelfstandig nieuwe energie op kan doen. Elke maandag- en donderdagochtend van 8.45 tot 9.30 uur. 5 euro per les. Docente: Akasha van den Berg. Voor meer informatie, locatie en opgave bel/app: 06-38261399.

Vesting Game Naarden

9.00 uur | Vesting Naarden

Wandel door de straten van vestingstad Naarden en beleef honderden jaren historie. Doe allerlei doe- en denkopdrachten, zoals foto-opdrachten, speuren naar antwoorden en het oplossen van raadsels in deze bijzondere citygame. Download de app op je telefoon, ontvang automatisch de logingegevens en ga van start met deze leuke citygame. Geschikt voor de nieuwe samenleving (nergens naar binnen, overal 1,5 meter afstand, alleen met het gezin). Geschikt voor families met kinderen vanaf zes jaar en groepen tot 30 personen. Te boeken vanaf vier personen (minder kan, maar u betaalt voor 4 personen). Voor groepen kunnen wij ook een gepersonaliseerde game aanbieden. Informeer gerust naar de mogelijkheden via shop.fortevenementen.nl. Dagelijks te bezoeken.

Fort Family Rally

9.00 uur | Rest. 't Rechthuis
Muiderberg

Beleef de Fort Family Rally. Navigeer met het roadbook langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, los puzzels op, speel de fortenbingo, steun de forten en win een mooie prijs. Met deze rally rijd je vanuit Muiderberg in twee à drie uur zo’n 60 kilometer over de Nieuwe Hollandse Waterlinie Noord langs een prachtige, groene fortenroute en eindig je in Weesp. Boek online via: shop.fortevenementen.nl. Volgens RIVM-richtlijnen (alleen met eigen gezin, uitstappen niet nodig). Geschikt voor families met kinderen van 6 tot 16 jaar. Dagelijks te bezoeken.

Weer naar de film

9.30 uur | Filmhuis Bussum

Weer naar de film, maar natuurlijk met inachtneming van 1,5 meter afstand. Films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum vlak bij treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum.

Hatha Yoga

9.30 uur | deMess Naarden

Ria Hurkmans geeft elke donderdag les in Hatha Yoga in Saswitha stijl. Op zoek naar een opleiding voor yogadocent kwam ze terecht bij de Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte. Ze heeft de opleiding afgerond met het specialisatiejaar yoga voor doelgroepen en de modules yoga en meditatie, ayurvedische massage, tantra/mantra ademtherapie en anatomie. Www.demess.nl/indemess.

Koffieochtend

10.30 uur | De Kazerne Muiden

Iedere donderdagochtend bakkie doen. Lydia, Monique en Caroline kijken uit naar uw komst. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info: Caroline, opbouwwerker Versa Welzijn, 06-82843440.

Vesting City Steptour

12.00 uur | Bezoekerscentrum
Naarden

Een mooie steptocht van ongeveer zes kilometer door de binnenstad en om de stadsmuren heen. Steppen door de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes met trapgevels, militaire gebouwen en leuke restaurants is een prachtige en unieke belevenis. U kunt deze tocht low budget doen en ontvangt dan een routekaart van ons, of onder de begeleiding van een stadsgids. Onze gids begeleidt u tijdens de tocht en vertelt u mooie en interessante verhalen over de geschiedenis en het ontstaan van deze eeuwenoude garnizoensstad. De tocht is prima in een uur te rijden en is niet intensief, het is ook mogelijk om de tocht te verlengen tot acht kilometer. Meer informatie: Www.vestingadventure.nl.

Bijeenkomst voor mantelzorgers

13.30 uur | De Kazerne Muiden

Versa Welzijn organiseert elke maand een bijeenkomst voor Muidenaars/Muiderbergers die zorgen voor een ander. Doel is ontmoeting, ontspanning en informatie. Het is gratis (eventueel 2,50 euro voor materiaal). U bent welkom. Contact: Aleid Borghardt, 06-82347609.

Webinar

19.30 uur | Volksuniversiteit
Naarden-Bussum

In het kader van 100 jaar Volksuniversiteit Naarden Bussum zal de bekende filosoof en auteur Désanne van Brederode een webinar presenteren onder de titel ‘Doorleefde kennis’. Zij zal ingaan op het feit dat een instelling een geschiedenis heeft en die ook uitdraagt. Zij geeft vaak lezingen over levensbeschouwelijke thema's. In 2007 won Désanne de Literatuurprijs Gerard Walschap-Londerzeel. U kunt deze lezing thuis volgen achter uw eigen computer, tablet of iPhone en u krijgt op tijd instructie toegestuurd. Kosten 5 euro.
Informatie en inschrijven via www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Vrijdag 30 oktober

Computerhulp

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Seniorweb computerhulp is weer van start gegaan. Aanmelden: pbulten@gmail.com of 035-6973004. Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Zaterdag 31 oktober

Muziek voor de Ukkepuk

10.00 uur | De nieuwe Muziekschool, Sint Vitus College Bussum

Wil je graag muziekmaken met je kleintje en is hij/zij tussen de nul en vier jaar oud? Maak kennis met de geluiden en klanken van verschillende muziekinstrumenten.

'Fantoomgeluk'

20.30 uur | deMess Naarden

Een fout-nostalgische cabarettrip! Wanneer Janneke op zolder struikelt over een tas met oude cassettebandjes, wordt ze terug geslingerd in de tijd. Opeens zit ze weer op haar tienerkamertje, te dromen over ‘later’ en worden een paar dingen snel duidelijk; dat vroeger niet alles beter was, dat de meest belabberde songteksten als een virus op je harde schijf blijven zitten en dat alles behoorlijk anders is uitgepakt dan ze toen hoopte én kon vermoeden. Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt Janneke een verrassende balans op aan de hand van die ene grote vraag: Wat als? Www.demess.nl/agenda.

Maandag 2 november

Kerkopenstelling

8.00 uur | H. Nicolaaskerk
Muiden

Kerkopenstelling Allerzielen RK H. Nicolaaskerk te Muiden, Herengracht 83. U kunt bidden of een kaarsje opsteken voor uw dierbare. U bent welkom van 8.00 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur. Een kaars krijgt u van de Parochie van Levend Water.

Soep op de stoep

11.30 uur | Keverdijk Naarden

Vrijwilligers koken op maandag en donderdag twee heerlijke soepen (vegetarisch en met halal vlees) daarna gaan we met de tuktuk de buurt in om het uit te delen bij iedereen die daar behoefte aan heeft, maar ook om even een praatje te maken.

Dinsdag 3 november

Wandelen

13.00 uur | WOC Bellefleur
Naarden

Elke eerste dinsdag van de maand organiseert WOC Bellefleur wandelingen. De duur van de wandeling bedraagt ongeveer 1,5 uur. Er wordt gestart bij redelijk weer vanuit Bellefleur om 13.00 uur, verzamelen vanaf 12.50 uur. Inlichtingen: Gré Poort, 035-6951686 of www.wocbellefleur.nl.

Woensdag 4 november

Het Naardermeer

10.00 uur | Bibliotheek Muiden

Wim Krijnen van Natuurmonumenten vertelt over een (vogel)paradijs om de hoek: het Naardermeer. Over het ontstaan van het gebied en het (planten)rijkdom. Aanmelden verplicht via www.bibliotheekgooienmeer.nl of 085-2085418.

Basistraining energiecoach

13.30 uur | Regiokantoor Gooi en Vechtstreek Bussum

Voor alle energiecoöperaties van Gooi- en Vechtstreek is de opleiding voor energiecoaches. U kunt deze cursus ook 's avonds volgen. Energiecoaches zetten zich als vrijwilliger in om bewoners te helpen met energiebesparing in huis.

Donderdag 5 november

Spreekuur op afspraak

10.00 uur | Spieghelwijck Bussum

Vragen over echtscheiding (en ouderschap)? Info: jremmen@versawelzijn.nl, 06-82360767.

Filosofisch Café

14.00 uur | Koepelkerk Bussum

Bert van Dam over eenzaamheid en hoe verschillende denkers dit thema hebben belicht. Hoe ziet onze toekomst eruit? Entree 6 euro. Mondkapje gewenst. Onder voorbehoud
lockdown.


Janneke Jager 'Fantoomgeluk' zaterdag 31 oktober in Naarden.