Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Wat zijn je hobby’s? "Ik kan genieten van een lekker diner met een mooi glas wijn, winkelen, reizen en met een kop thee op de bank een magazine lezen."

Pauline Wingelaar (34) woont in Naarden, is getrouwd en moeder van twee. Ze heeft een Instagram-bedrijf.

Naarden-Vesting in 5 woorden:
"Pittoresk, mooi, ons-kent-ons (gezellig!), Gooisch, Arsenaal."

Wat vind je van jouw woonplaats?
"Gemoedelijk. Door de toeristen leeft de vesting enorm, maar toch woon ik hier in de vesting heel rustig, veilig en knus."

Als je burgemeester was, dan….
".... zou ik een doorlopende vergunning afgeven voor alle terrassen rondom de Grote Kerk. Dat vind ik sinds corona zo'n aanwinst voor de vesting. Daarnaast zou ik de horeca in het weekend tot 23.00 uur een vergunning geven voor terrassen in de zomer en op Koningsdag zou ik een gigantisch feest geven voor jong en oud. Met een groot podium met optredens van zangers en dj's, de vrijmarkt, een braderie en veel eetkramen. Ik vind Koningsdag de afgelopen jaren veel te tam in de vesting."

Kroketje of kaviaar?
"Kroketje. Maar ik ben nu aan het afvallen, dus op dit moment zou ik om die reden kaviaar kiezen, ha!"

Met wie wil je een goed gesprek?
"Met sommige oorspronkelijke Naardenezen die de nieuwelingen in de vesting vaak yuppen vinden en daar een oordeel over hebben."

Wat mist Naarden?
"Naarden-Vesting mist een goede viswinkel, slagerij en groentewinkel. Ik zou het liefst één grote winkel willen zien waar deze speciaalzaken in gevestigd zijn."

Pauline: 'Wij wonen in de mooiste straat van de Vesting: de Gansoordstraat.'